Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Діана Попова: «9 прем’єр із аншлагами відкрили театральний сезон у столиці»

30 вересня 2019 року, 9:38

У вересні стартував чи не найяскрівіший театральний сезон у столиці. Цього року театральний сезон київські театри відкрили приголомшливими 9-ма прем’єрами. Про це повідомили у Департаменті культури.

Найбільш яскравими стали «1984» у Театрі на Подолі, мюзикл «Сімейка Адамсів» у Київському театрі оперети, балет «Вій» у «Київ Модерн-Балет», опера «Весілля Фігаро» у Київському театрі опери та балету для дітей та юнацтва, та «Андроїд. Номер на твоїй спині» Малого театру. Очікується ще 2 прем’єри: «Торжество єства людського» та «Одіссея Ніко» створення яких, як і вищеназваних прем’єр, стало можливим через надання фінансової допомоги з бюджету міста столиці на розвиток мистецького продукту.

«Із 2008 року бюджетні кошти не виділялися на нові вистави. Але цьогоріч до початку нового театрального сезону театри отримали такий собі «апгрейд»: Театр Золоті Ворота, Малий театр, Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня», Театр маріонеток повністю змінили афішу та здійснили ребрендинг, а КМАТОБ (Київська опера) та Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі докорінно змінили логотип, візуальний ряд та інтер’єр приміщення. На сьогодні ми маємо абсолютно оновлені мистецькі заклади: як візуально, так й ідейно», – підкреслила директор Департаменту культури Діана Попова.

У жовтні відбудеться ІІІ-й Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок «pUр.pet», який теж стане знаковою подією до відкриття сезону, а грудень запам’ятається Міжнародним фестивалем циганського мистецтва «Амала» і театральним конгресом «Театр крокує Європою». Також важливою подією стане міжнародний музичний форум «Operetta Grand Music».

У столиці нарешті мистецтво почало отримувати достойне фінансування з міського бюджету і давати дуже якісний продукт для вибагливої київської публіки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]