Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Діана Попова: «Питання інклюзивності є одним із пріоритетів для влади міста»

23 січня 2020 року, 11:29

22 січня у Центральній бібліотеці ім. Тараса Шевченка відбулася презентація фотопроєкту «Щасливі-Особливі», присвяченого сім’ям, що виховують дітей з інвалідністю. Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

«Одним із пріоритетів влади міста, і Департаменту культури зокрема, є соціальна складова: ми усіляко підтримуємо сім’ї киян, які потребують особливої уваги та опіки. Впроваджуємо нові інклюзивні технології у бібліотеках та музеях, встановлюємо безбар’єрність для зручного пересування і намагаємося донести, що сімейні та людські цінності є універсальними для кожного. Такі проєкти, як «Щасливі-Особливі», демонструють, що усі родини – рівні у своєму прагненні щастя, і ми допомагаємо їм у цьому», – прокоментувала директорка Департаменту культури Діана Попова.

Як підкреслюють у Департаменті, питання інклюзивності наразі стоїть дуже гостро: усі заклади культури Києва опікуються організацією подібних проєктів і беруть до уваги можливості кожного.

Підготовка фотопроєкту тривала 5 тижнів, залучено більш ніж 100 сімей, фото яких тепер будуть представлені у різних публічних місцях столиці.

Так, 24 січня виставка відкриється у Солом’янській РДА, 25 січня – у реабілітаційному відділенні санаторію «Салют» для дітей з інвалідністю, а згодом – повернеться до Центральної бібліотеки ім. Тараса Шевченка.

Історії сімей, які виховують дітей з інвалідністю, будуть також розміщені у збірці «Щасливі-Особливі».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]