Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дитячий садок на бульварі Вацлава Гавела, 81-А планують відкрити у 2020 році

12 жовтня 2018 року, 17:27

Дитячий садок на бульварі Вацлава Гавела, 81-А планують здати в експлуатацію у 2020 році за умови виділення фінансування у повному обсязі. На нинішньому етапі проведені підготовчі роботи на ділянці і визначається генеральний підрядник на основне будівництво.

Частини будівлі дитячого садку почали зводити на цій ділянці ще у 1982 році, але через брак фінансування будівництво зупинили. Консервації проведено не було. За 25 років конструкції досягли значного фізичного зношення і підлягали демонтажу.

У липні 2016 року КП «Житлоінвестбуд-УКБ» були передані функції замовника завершення будівництва садка. Було розроблено проект дошкільного закладу. Водночас більше двох років було витрачено на те, щоб відповідно до чинного законодавства повернути ділянку на бульварі Гавела, 81-А у власність міста. До останнього ця ділянка належала відомчій структурі.

Проектом передбачено, що територія дитячого садка буде органічним продовженням прилеглих природних зелених зон. Дорослі дерева на ігрових майданчиках даватимуть додаткову тінь у спекотні дні, а кущі та клумби – створювати для дітей розвивальне екологічне середовище. Окремо буде на подвір’ї виділена зона для занять юних натуралістів.

У будівлі заплановано три поверхи, садок буде обладнаний ліфтами та пандусами для пересування і доступу маломобільних відвідувачів у приміщення.

Окрім стандартного переліку приміщень для навчання, ігор, відпочинку та харчування дітей, у садочку буде облаштований медичний блок із фізіотерапевтичним кабінетом та ізолятором. 

Дитячий садочок матиме додаткові можливості для укріплення здоров’я вихованців та занять фізкультурою. Окрім спортивних залів, садок матиме власний басейн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]