Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Для передчасно народжених дітлахів влаштували «Свято малюка»

11 червня 2016 року, 13:47

У суботу, 11 червня, у Центрі сучасного мистецтва М17 відбулося «Свято малюка». Щороку цей захід організовує Перинатальний центр міста Києва для передчасно народжених дітей столиці.

На свято завітали головний лікар Перинатального центру м. Києва Вікторія Біла, заступник міністра охорони здоров’я Роман Василишин, заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, голова Асоціації неонатологів України Тетяна Знаменська та народний депутат України Ірина Сисоєнко.

«Сьогоднішнє свято дає можливість ще раз згадати про надзвичайно важливу проблему передчасно народжених дітлахів та висловити вдячність всім тим, хто щодня працює у столичному Перинатальному центрі та дає шанс і надію на життя малюкам. Загалом, саме цей заклад завдяки сучасному обладнанню та висококваліфікованому персоналу є найкращим перинатальним центром не лише у Києві, а й в Україні», – зазначила Ганна Старостенко.

У рамках свята було презентовано фотопроект та фільм фотографа Кристини Бессолової «Маленькі дива» про передчасно народжених малюків вагою до 1,5 кг.

А для найменших гостей – пацієнтів Перинатального центру Києва, які народилися з вагою менше 1 кілограма та яким ще не виповнилося 4 років, організатори підготували цікавий концерт та нагородили «грамотами випускника». Крім того, для малечі діяли ігровий майданчик, ляльковий театр, контактний зоопарк, лего- та фотозони.

Зазначимо, що після переходу України до світових стандартів надання перинатальної допомоги та виходжування малюків вагою від 500 г, у Перинатальному центрі столиці було забезпечено всю необхідну матеріально-технічну базу та професійних вузькопрофільних спеціалістів.

Зокрема, у закладі працює відділення інтенсивної терапії та реанімації новонароджених, розраховане на 12 ліжок, оснащене унікальними апаратами для тривалої штучної вентиляції легень та моніторингу життєво важливих функцій організму. У 2015 році серед 34 тисяч народжених дітлахів понад дві тисячі малюків народилися передчасно.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]