Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Для поліпшення екологічного стану акваторії річки Дніпро у Святошинському районі реконструюють очисні споруди дощових вод

08 липня 2019 року, 17:18

Для охорони навколишнього природного середовища від негативного впливу забруднених стічних вод, поліпшення екологічного стану акваторії річки Дніпро буде реконструйовано очисні споруди дощових вод житлового масиву Біличі на вул. Обухівській, 13-А у Святошинському районі. Розпорядженням КМДА № 1185 передбачено завершити відповідні роботи до 31 грудня 2021 року.

Очисні споруди, які були запроектовані у 1988 році та побудовані у 1995 році, на теперішній час не виконують своє призначення. Технологічна частина, яка була застосована у проекті очисних споруд, застаріла і не в змозі переробляти та очищати стічні дощові води. Зокрема, й у зв’язку зі змінами якісних характеристик та обсягів стоків, які зросли за останні тридцять років через збільшення площі твердого покриття прилеглої території. Тому очисні споруди пропускають зливові води у Дніпро без належного очищення.

Замовником робіт визначено комунальне підприємство «Плесо», яке має отримати вихідні дані для проектування, визначити генеральні проектну та підрядну будівельну організації для виконання робіт, забезпечити розробку проектної документації, проведення її експертизи та затвердження, а також проведення оцінки впливу на довкілля.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]