Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дмитро Загуменний перевірив готовність виборчих дільниць до місцевих виборів 25 жовтня в умовах карантину (+фото)

23 жовтня 2020 року, 14:28

Сьогодні керівник апарату КМДА, голова міського координаційного центру Дмитро Загуменний перевірив готовність виборчих дільниць до проведення виборів депутатів Київради та Київського міського голови, призначених на 25 жовтня 2020 року. А також він проінспектував дотримання додаткових вимог щодо протиепідемічних заходів, встановлених Кабінетом Міністрів.

«Виборчі дільниці Києва забезпечені необхідними матеріально-технічними засобами, вже облаштовані кабінки для головування, є урни для бюлетенів тощо. Але важливо, що нинішні вибори відбуватимуться у незвичних умовах – під час карантину. Зважаючи на це, є кілька важливих аспектів, на яких я б хотів зробити акцент. Так, ми подбали, щоб усі виборчі дільниці були забезпечені дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту. Усі виборчі дільниці Києва вже їх отримали. На це з міського бюджету було виділено 1 млн 300 тис. гривень», – сказав Дмитро Загуменний.

Він нагадав, що 25 жовтня на дільницю необхідно прийти у захисній масці чи респіраторі, бажано зі своєю ручкою. Закликав не брати за можливості із собою дітей, дотримуватися соціальної дистанції та мінімізувати час перебування на дільниці.

«На вході до виборчих дільниць буде забезпечено температурний скринінг, а також опитування громадян щодо наявності симптомів ГРВІ. Якщо у виборця виявлено підвищення температури понад 37,2 °С, симптоми респіраторних захворювань, то для таких громадян у приміщенні для голосування на кожній із виборчих дільниць облаштували відокремлені кабіни та виборчу скриньку. Таким чином ми сприяємо реалізації права кожного мешканця міста на волевиявлення в умовах карантину», – підкреслив Дмитро Загуменний.

Керівник апарату КМДА додав, що кияни, які наразі на самоізоляції, зможуть проголосувати вдома, якщо передадуть на свою дільницю заяву із відповідною довідкою сьогодні, 23 жовтня, до 20:00.

Нагадаємо, що для належної підготовки та проведення виборів у місті Києві було створено міський координаційний центр з вирішення питань забезпечення виконання заходів, визначених виборчим законодавством щодо підготовки та проведення чергових виборів депутатів Київської міської ради та Київського міського голови, призначених на 25 жовтня 2020 року. Центр очолив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

Перевірка готовності виборчих дільниць до проведення місцевих виборів

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]