Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дмитро Загуменний перевірив стан найбільшої в Україні організації медичного транспорту «Київмедспецтранс»

20 березня 2020 року, 9:32

Комунальна організація «Київмедспецтранс» – найбільша в Україні організація медичного автотранспорту, яка функціонує в цілодобовому режимі та забезпечує швидкими Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і всі заклади охорони здоров’я столиці. Про це зазначив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний під час інспекції стану організації, яка наразі працює в посиленому режимі.

«Протягом останніх двох років зусиллями міської влади автопарк «Київмедспецтрансу»  поповнився та оновився на 49 спецавтомобілів. Крім того, учора Київський міський голова передав організації додатково ще 39 карет. Завдяки цьому фактично вдалося забезпечити вимоги всесвітньої організації здоров’я щодо належного забезпечення киян каретами швидких. За цими, здалося б сухими цифрами, – порятунок життя киян, надання екстреної та швидкої медичної допомоги», – сказав Дмитро Загуменний.

Він наголосив, що КО «Київмедспецтранс» на власній базі забезпечує комплекс технічного обслуговування, впроваджує новітні технології з ремонту спецтехніки, застосовуючи сучасне обладнання.

«Завдяки злагодженій роботі великого колективу професіоналів організації, «Київмедспецтранс» сьогодні забезпечує транспортним спецмедобслуговуванням 87 столичних медичних установ, 149 амбулаторій сімейної медицини, 19 центрів первинної медико-санітарної допомоги та 22 відділення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», – додав керівник апарату КМДА.

Нагадаємо, сьогодні Київський міський голова Віталій Кличко передав столичним медикам 39 нових швидких та 2 експрес-лабораторії для діагностування коронавірусу.

Як повідомлялося раніше, автопарк медичного спецтранспорту столиці проходить необхідну дезінфекцію. Транспорт миється та обробляється дезінфікуючими розчинами. А для недопущення занесення та поширення інфекційних захворювань на територію організації створено цілодобові пости.

 

Довідково.

З 2020 року комунальна організація «Київмедспецтранс» підпорядковується апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]