Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дмитро Загуменний взяв участь у відкритті фотовиставки «Донбас, Європа» у Неаполі

26 жовтня 2019 року, 11:40

У Неаполі відкрилася фотовиставка «Донбас, Європа», де презентовано понад 40 робіт Олеся Кромпляса (Україна) серії «Промка» та 12 робіт Роберто Травана (Італія) серії «Twelve shots from Donbass». Урочисте відкриття відбулося у найпрестижнішому культурологічному закладі – Будинку мистецтв Неаполя, 22 жовтня 2019 року. Про це повідомив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Дмитро Загуменний, який очолив столичну делегацію у складі представників Київського міського центру допомоги учасникам АТО (директора Георгія Кунаха, Анни Швиденко і Наталії Прилуцької).

«Для нас є важливою і дуже цінною увага європейської спільноти до України сьогодні. Ці світлини показують реальну картину того, що відбувалось і відбувається на Донбасі. Ті, хто фіксував криваві, болючі, несправедливі події, ризикуючи своїм життям, безумовно, заслуговує найвищої пошани. Як і ті, хто самовіддано захищав незалежність нашої країни, мріяв про її щасливе майбутнє, але так і не зміг повернутися додому», – сказав Дмитро Загуменний.

За словами керівника апарату КМДА, до фотовиставки була прикута значна увага провідних італійських ЗМІ, а також численних відвідувачів. Він додав, що під час свого візиту до Неаполя також обговорив можливість привезти цю фотовиставку до Києва.

Посол України в Італії Євген Перелигін, відкриваючи фотовиставку, відзначив унікальність цього проекту, що покликаний продемонструвати весь жах війни на Донбасі та важке життя людей у зоні конфлікту очима двох професіоналів.

Олесь Кромпляс наголосив, що його фото не мають нічого спільного з будь-якою пропагандою, на них – правда війни. Назва фотовиставки показує прямий зв’язок між ситуацією на Донбасі і небезпекою для всієї Європи.

Роберто Траван підкреслив, що йдеться не про громадянський конфлікт, а про справжню війну, для багатьох на Заході невідому.

За словами Генерального консула України в Неаполі Віктора Гамоцького, виставка є подарунком місту Неаполь, в якому проживає найчисельніша, з-поміж інших італійських міст, українська громада.

«Правду, яку знає Україна, мають знати усі, щоб завтра жити в мирі», – зауважив Віктор Гамоцький.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]