Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До дня хрещення Київської Русі-України повністю реставровано пам’ятник князю Володимиру – Ганна Старостенко

27 липня 2017 року, 8:40

У результаті неодноразових актів вандалізму, які зазнавав монумент князю Володимиру Святославовичу, минулого року було пошкоджено антикорозійне покриття пам’ятки монументального мистецтва національного значення. Із весни київські реставратори проводили роботи з відновлення пам’ятки, які успішно завершилися вчора. Тож цьогорічне святкування хрещення Київської Русі-України столиця зустріне з відновленим, опорядженим символом міста. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко.

«Дуже шкода, що знаходяться люди, в яких піднімається рука нищити найстаріший і такий дорогоцінний для всіх киян пам’ятник. Однак місто постійно тримало питання відновлення монумента на контролі, тож як тільки встановилась необхідна температура, київські реставратори розпочали роботи. Запрошуємо всіх киян і гостей столиці відзначити хрещення Київської Русі-України біля оновленої пам’ятки», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, оскільки вилитий вандалами на пам’ятник розчин пошкодив антикорозійне покриття монумента, було вирішено здійснити повне його перефарбування з частковим відновленням. Ремонтно-реставраційні роботи розпочалися навесні відповідно до технології робіт, за якою середньодобова температура повітря мала встановитися на рівні від +8С (вночі) до +30С і вологості не більше 80%.

У бюджеті столиці передбачено асигнування на дослідницькі та ремонтно-реставраційні роботи в сумі 260 тис. грн. Роботи з відновлення пам’ятки виконувала «Реставраційна проектно-виробнича майстерня «Відродження».

Зазначимо, що пам’ятник Володимиру Великому – це найстаріший скульптурний монумент Києва, споруджений у 1853 році. Бронзова статуя хрестителя Русі сягає 4,4 метрів заввишки і стоїть на 16-метровому постаменті.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]