Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Дня Києва Євген Хмара разом із талановитими дітьми столиці зіграли на легендарному піаніно, евакуйованому із зони бойових дій

27 травня 2024 року, 14:38

24 травня відомий композитор і піаніст Євген Хмара разом із талановитими дітьми Києва зіграли на культовому піаніно «Україна». Музичний інструмент евакуювали із зони бойових дій та відреставрували в межах благодійного проєкту Групи компаній «Октава» Voice of Life. Про це повідомляє Департамент культури КМДА.

«Участь молоді в таких концертах надзвичайно важлива. Подібні заходи дозволяють талановитим дітям продемонструвати свої здібності, залучати інших до мистецтва та популяризувати його, а також є поштовхом до усвідомлення своєї ролі у збереженні національного культурного і духовного надбання», – наголосив директор Департаменту Сергій Анжияк.

Культовий інструмент, подарований столиці з нагоди Дня Києва, встановили у ТРЦ Gulliver, тож кожен охочий може заграти на ньому свою улюблену мелодію.

«Українська музика здатна звучати на найрізноманітніших інструментах. Утім особливо приємно, коли вона виконується на українських інструментах. Це надзвичайно важливо, адже йдеться про збереження нашої історії та побудову нашого майбутнього», – зазначила СЕО «Octava Capital» Тетяна Андріанова.

Довідково.

Voice of life – соціальний проєкт, спрямований на відновлення, збереження та просування автентичної культурної спадщини України. Крім того, цей проєкт надає підтримку мистецьким установам, які постраждали від війни.

Додатковою метою Voice of life є відновлення відомого національного бренду «Піаніно для кожного» (Piano for all) та випуск інструментів для встановлення у громадських місцях. Таким чином, усі матимуть безперешкодний доступ до музики, забезпечуючи суспільну та громадянську безбар’єрність.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]