Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Дня захисту дітей у столичній підземці маленьким пасажирам нагадають Правила метрополітену і вручать невеличкі подарунки 

01 червня 2021 року, 10:35

До Дня захисту дітей найменші пасажири підземки сьогодні отримають невеличкі подарунки на центральних станціях. Книжечки-розмальовки з Правилами метро вручатимуть контролери, повідомляє КП «Київський метрополітен».  

«За останні 2 роки випадків дитячого травматизму поменшало в рази. Це тішить. Ми проводимо постійну роз’яснювальну роботу. Звісно, вплинув і карантин, оскільки школярі були на дистанційному навчанні», – розповів керівник підприємства Віктор Брагінський.

Із початку 2021 року через порушення Правил метрополітену травмувалася одна дитина. У 2019 році таких випадків було сім. Найчастіше в зоні ризику – діти від 3 до 6 років, яких батьки чи особи, які їх супроводжують, не тримають за руку або дозволяють сідати на східці ескалатора.

При дотриманні Правил підземка – безпечний та зручний міський транспорт. Найважливіше під час поїздки – триматись за поручень та не заступати за обмежувальну лінію. Діти мають пам’ятати, що ескалатор – дуже потужний механізм, тому підкладання пальців під поручень чи притискання до нерухомих частин може спричинити серйозні травми.

«Київський метрополітен» закликає бути уважними і нагадує:

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]