Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До кінця 2016 року кількість місць у дитсадочках Києва зросте на 4 тисячі – Ганна Старостенко

05 липня 2016 року, 13:39

Київська міська влада має намір до кінця року збільшити кількість місць у дошкільних навчальних закладах міста майже на 4 тисячі. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час перевірки ходу реконструкції дитсадка № 423 на вул. Дегтярівській, 43-А, що у Шевченківському районі столиці.

«Місто здійснює комплекс заходів, спрямованих на збільшення місць для дошкільнят. Мова йде про будівництво нових дитсадків (цього року буде введено в експлуатацію 5 об’єктів), відновлення окремих груп у дитсадках, які використовувалися не за цільовим призначенням, підтримку приватної ініціативи, а також реконструкцію існуючих дитсадків зі збільшенням їхньої потужності», – пояснила вона.

Зокрема, за словами Ганни Старостенко, дитячий садок № 423, який не використовувався за цільовим призначенням майже 20 років, не лише відновлять – за рахунок надбудови третього поверху буде збільшено потужність закладу майже на чверть – до 170 місць.

Заступник голови КМДА нагадала, що з початку 90-их років приміщення дитячого садочка перебувало в оренді Санітарно-епідеміологічної станції Шевченківського району міста, а з 2014 року взагалі не експлуатувалося.

«Спільними зусиллями влади та місцевої громади вдалося повернути заклад до комунальної власності. І щоб якнайшвидше відкрити садочок для найменших відвідувачів, цього року ми передбачили близько 50 млн грн на його реконструкцію», – додала заступник голови КМДА.

Протягом наступних 3-х місяців будівельники повинні здійснити реконструкцію приміщення дитсадка та господарських споруд, облаштувати дитячі ігрові майданчики з критими тіньовими навісами, а також здійснити повний благоустрій території.

Це дозволить розмістити у дошкільному навчальному закладі різновікових 9 груп:

- 1 група дітей ясельного віку від 2 до 3 років;

- 2 групи дітей молодшого дошкільного віку віком від 3-4 років;

- 3 групи дітей середнього дошкільного віку віком від 4-5 років;

- 3 групи дітей старшого дошкільного віку віком від 5-6 років.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]