Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До комунальної власності територіальної громади Києва приймуть учбово-спортивну базу «Спартак»

13 липня 2023 року, 20:19

Учбово-спортивну базу «Спартак» передадуть із державної до комунальної власності територіальної громади Києва. База розташована на вулиці Кирилівській, 105. Таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради 69 депутатами.

За словами заступника голови КМДА, депутата Київради Валентина Мондриївського, на учбово-спортивній базі функціонують шість дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які фінансуються за рахунок бюджету Києва, тому передача майнової власності – це давно потрібний і логічний крок.

«Ми підтримуємо всі спортивні, молодіжні проєкти та ініціативи. Також приводимо в порядок об’єкти спортивної інфраструктури та вкладаємо ресурси в розвиток спорту у столиці. І стадіон «Спартак» – це перлина Подолу. Ми зробимо все для того, щоб повернути на нього глядачів, і зробити його дійсно привабливим та сучасним спортивним об’єктом Києва», – розповів Валентин Мондриївський.

Як зазначила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, депутатка Київради Олена Говорова, процес передачі до комунальної власності бази «Спартак» розпочався кілька років тому.

«Київ продовжує оновлювати спортивні об’єкти у столиці. Ми зможемо відремонтувати матеріально-технічні потужності «Спартака» на Кирилівській. А це стадіон, трибуни, гральні майданчики, басейн, бігові доріжки. Епопея з передачею державного майна тривала роками. Бюрократичних перепонів, на жаль, так багато. Впевнена, що цей стадіон відповідатиме всім сучасним вимогам і стандартам.  Стадіон на шляху до нового спортивного життя», – додала Олена Говорова.

Довідково.

Стадіон «Спартак» побудовано у 1934 році. На стадіоні є футбольне поле з трибунами на п’ять тисяч місць, ігрові майданчики, сектори для штовхання ядра, метання диска, молота, списа, дві закриті спортивні зали, сауна, закритий басейн (довжина доріжки – 25 м), готель на 150 місць. Під час капітального ремонту 1977 –1980 років споруджено чотири металевих вишки (висота до 30 м) для освітлення стадіону. За останні роки на території стадіону було збудовано два поля для міні-футболу, капітально відремонтовано будівлю басейну. Своєрідною візитною карткою стадіону є бронзовий барельєф легендарного стародавнього героя Спартака, на честь якого й названо стадіон.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]