Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Музею Ханенків повернули картину, яка була втрачена під час нацистської окупації (+фото)

15 липня 2020 року, 11:45

У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків презентували повернену з США картину французького художника 18 століття П’єра Гудро «Коханці або Блудний син з повією».

Картина була втрачена Музеєм під час Другої світової війни і віднайдена під час продажу на аукціоні «Дойл» у Нью-Йорку у 2013 році. Зрештою справу, що тривала п’ять років, було завершено на користь Музею Ханенків і полотно повернули до Києва.

«Картина П’єра Гудро є справжньою перлиною колекції музею. Ми щасливі, що після семи років наполегливої роботи усіх залучених до процесу сторін  нарешті можемо презентувати цей шедевр киянам та гостям столиці. Ми особливо цінуємо неупереджену позицію американської сторони, а також те, що з огляду на норми законодавства Сполучених Штатів картина була повернена до українського музею безоплатно», – зазначила генеральна директорка Музею Ханенків Катерина Чуєва.

У презентації з вітальним словом взяли участь Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, заступниця Аташе з правових питань, Посольство США в Україні, Ерін Закер, начальник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України Василь Неволя.

Нині картина експонується в Музеї Ханенків у рамках виставки «Дар Василя Щавинського».

Тож до 30 серпня всі охочі мають можливість побачити віднайдене полотно та дізнатися захопливу історію його повернення.

Презентація поверненої до України картини П’єра Гудро «Коханці або Блудний син з повією»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]