Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прес-брифінг Віталія Кличка щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень (+повний текст, відео)

15 липня 2020 року, 10:55

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19).

Віталій Кличко поінформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у столиці;

- скільки хворих з діагнозом коронавірус перебувають у столичних лікарнях;

- про смертність від COVID-19;

- скільки ПЛР та ІФА тестів зробили в Києві;

- про перевірку міської клінічної лікарні № 3 та Київського центру нефрології та діалізу;

- про компенсації власникам земельних ділянок на Русанівських садах, де відбувається будівництво частини Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

Добрий день!

Про ситуацію в столиці інформую вас у прямому ефірі. Новини сьогодні – неприємні.

Кiлькiсть мешканців Києва, в яких за минулу добу підтвердили коронавірус, збiльшилась на 147 хворих. Це найбільше за весь період пандемії. Одна людина померла.

На сьогодні у столиці вже 6497 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Серед тих, хто захворіли: 66 жінок віком від 18-ти до 71-го року. Та 5 дівчаток від одного року до 16-ти. 73 чоловіки віком від 18-ти до 85-ти рокiв. І троє хлопчиків – від 2-ох до 6-ти років. Захворіли, зокрема, і 6 медиків.

До лікарень столиці госпіталізували 29 пацієнтів. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. За минулу добу одужали 36 людей. Всього коронавірус подолали 2160 мешканців Києва.

Найбільше випадків захворювання виявили в Шевченківському районі– 27. У Дарницькому – 21. Та в Деснянському – 21 випадок.

Зазначу, що у столичних лікарнях із діагнозом коронавірус перебувають сьогодні 247 хворих. 39 з них – у важкому стані. 7 людей підключені до апаратів вентиляції легень.

Померли від коронавірусу в Києві загалом 126 людей. Найстаршій хворій  було 95 років. Наймолодшій хворій, яка не подолала вірус,  було лише 25. Жінка мала тяжкі патології. Найбільше – понад 62% осіб, що померли від коронавірусу, – люди старші за 65 років. Майже 24% хворих померли у віці 50-64 роки. Близько 13% тих, кому було до 49 років. Та менше 1% – пацієнтів віком 18-29 років. Більшість з них мали хронічні захворювання. В основному це – гіпертонія, цукровий діабет та ожиріння. Тому медики закликають особливо берегтися людей із хронічними захворюваннями. Не нехтуйте рекомендаціями!

Наступне. Хочу зазначити, що ми продовжуємо оновлювати відділення в столичних лікарнях та оснащувати їх сучасним обладнанням. Вчора я, наприклад, відвідав третю міську клінічну лікарню. Там з 2018 року ми зробили капремонт будівлі головного корпусу, термосанацію приміщення. Замінили вікна та покрівлю. Перевірив, як сьогодні ремонтують приймальне відділення та деякі інші.

Я також відвідав «Київський центр нефрології та діалізу», що поруч з лікарнею. Там надають спеціалізовану медичну допомогу дорослим та дітям. Зокрема, проводять процедуру гемодіалізу для хворих, які цього потребують. Їх на обліку в центрі – більше півтисячі людей.

У цьому закладі лікують і хворих з нирковою недостатністю, що інфіковані коронавірусом. Від початку пандемії в закладі лікувалися 36 таких пацієнтів. Сьогодні в стаціонарі – двоє хворих на коронавірус. Я їх провідав. Також у центрі створили спеціальну бригаду лікарів, що виїжджає до хворих на коронавірус, які потребують діалізу, в інфекційні відділення лікарень першої хвилі. Пропоную вам репортаж із лікарні № 3 та «Київського міського центру нефрології та діалізу».

ВІДЕО.

Наступне. Не про коронавірус. Хочу повідомити, що, окрім ремонту доріг і шляхопроводів, будівництва нових садочків та шкіл, ми продовжуємо оновлення зон відпочинку в Києві.

Цього року вже відкрили 2 великих парки, що відремонтували – «Совки» та другу чергу парку «Троєщина». І кілька скверів.

 Зараз ремонтуємо парк «Радунка» в Дніпровському районі. Фітнес-парк «Лебедине» на Позняках. Робимо третю чергу парку «Троєщина». Тривають роботи в парку «Партизанської слави». У Маріїнському парку, наприклад, буде новий великий дитячий майданчик – на зразок того, що ми зробили в «Наталці».

У нас багато парків – гарних і комфортних. Зараз літо і багато людей відпочивають в міських зелених зонах. Ще раз хочу звернутися до всіх: відпочивайте з розумом! Дотримуйтеся дистанції, користуйтеся санітайзерами, уникайте великих компаній.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ.

Питання від кількох ЗМІ. Скільки ПЛР та ІФА тестів зробили загалом у столиці?

Ми продовжуємо збільшувати кількість тестувань на COVID-19. І досліджують матеріал у медзакладах міста вже за більш короткий термін. Тільки за останню добу в столиці зробили понад 4700 тестів методом ПЛР та ІФА.

За увесь період у столиці було зроблено понад 146 тисяч ПЛР-тестів. Їх роблять у «Київському лабораторному центрі МОЗ України». В 4 комунальних медзакладах. А також у приватних клініках і державних медичних установах.

Щодо ІФА-тестів, то за весь час у місті здійснили понад 55600 таких тестувань. Нагадаю, показник тестування в столиці сьогодні – найвищий в Україні і становить 111 тестів на 100 тисяч мешканців міста. 

Питання із соцмереж. Ви говорили, що до кінця року відкриють рух Подільсько-Воскресенським мостом. Яка ситуація із його будівництвом зараз? І чи вирішений конфлікт із мешканцями Русанівських садів?

Будівництво мостового переходу не зупиняється нi на день. Наразі тривають підготовчі роботи з монтажу залізобетонних конструкцій для заїзду на міст з вулиці Верхній Вал.

Також влаштовують гідроізоляцію та асфальтобетонне покриття мосту. Монтують шумозахисні бар’єри на ділянці Труханів острів та Русанівські сади. Встановлюють основи під бар’єрні і перильні огорожі та стовпи освітлення мосту.

Щодо конфлікту з мешканцями Русанівських садів. Його вирішення триває. Вилученню підлягає 251 земельна ділянка. Це ті, що проходять уздовж траси будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. Місто діє у правовому полі. Нещодавно в судовому порядку було вирішене питання щодо ще трьох таких ділянок.  Люди отримали за них грошову компенсацію.

Загалом вже за 222 ділянки мешканці отримали квартири, інші земельні ділянки або грошову компенсацію. Закликаю активістів Русанівських садів, дачі яких не підпадають під знесення: припиніть чинити супротив будівництву вкрай важливого об’єкта для транспортної інфраструктури міста! Подільсько-Воскресенський міст потрібен киянам!  І ми його добудуємо!

Дякую вам за увагу! Гарного дня. Бережіть себе!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]