Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Всесвітнього дня екскурсовода у столичній мерії відзначили представників туристичної спільноти

22 лютого 2024 року, 10:43

У столичній мерії відзначили представників туристичної спільноти з нагоди Всесвітнього дня екскурсовода. Про це повідомляє Управління туризму та промоцій КМДА.

Захід відбувся за участю голови постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторії Мухи та голови Державного агентства розвитку туризму України Мар’яни Олеськів. Подяки за сумлінну працю, партнерство з містом у складні часи та підтримку солідарного туризму в Києві вручила начальниця Управління туризму та промоцій Марина Радова.

За словами Вікторії Мухи, креативні індустрії зазнали одних із найбільших втрат під час повномасштабного вторгнення.

«Хочу щиро подякувати професіоналам екскурсійної справи, які попри все не покинули своє місто і продовжують бути провідниками багатовікової історії та неповторної української культури. Саме гіди столиці закохують усіх киян і гостей нашого міста, яких, як ми сподіваємося, після Перемоги буде в десятки разів більше. Наразі ми готуємося подати заявку щодо можливості набуття Києвом статусу креативного міста ЮНЕСКО, тож будемо раді долучити спільноту екскурсоводів столиці до цього процесу», – зазначила Вікторія Муха.

Крім безпосередньо гідів, подяки також отримали екскурсійні бюро та відповідні відділи музеїв Києва, а також партнери Управління туризму та промоцій КМДА із суміжних галузей.

«Київські гіди – це справжні амбасадори столиці. За ці два роки ми всі адаптувалися та переформатувалися, аби не втрати нашу сферу. І можу сказати, що нам це вдалося, адже, за статистикою Державного агентства розвитку туризму України, Київ є лідером за податковими надходженнями від туристичної галузі у 2023 році. Це не може не тішити, тому що туризм – не тільки про розваги та відпочинок, але і про наповнення бюджету, який потім розподіляється за пріоритетними потребами», – наголосила Марина Радова.

Начальниця Управління додала, що зараз на порядку денному – саме відновлення та розвиток сфери туризму, а також триває розробка відповідної міської цільової програми на 2025-2027 роки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]