Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дорожники продовжують роботи з ліквідації аварійно-небезпечних руйнувань асфальтного покриття на столичних автошляхах

16 лютого 2017 року, 14:32

Після розчищення доріг від наслідків снігопадів і припинення лютих морозів, дорожники продовжили роботи з ліквідації аварійно-небезпечних руйнувань дорожнього покриття на автошляхах столиці. Про це повідомляють у КК «Київавтодор».

У холодний період року роботи з ліквідації аварійно-небезпечної ямковості асфальтобетонного покриття виконуються, в тому числі, з використанням литого асфальту. Литі асфальтобетонні суміші мають ряд своїх переваг – вони не вимагають ущільнення після укладання та характеризуються відносно високою деформативною стійкістю. Саме тому цей матеріал можливо застосовувати при високій вологості та низьких температурах повітря. Температура матеріалу в робочому стані в середньому становить 180 градусів. Лита асфальтобетонна суміш є чорною пластичною масою, яка має високі адгезійні властивості, що важливо при несприятливих погодних умовах.

Як повідомляють в «Київавтодорі», в середу, 15 лютого, роботи з ліквідації аварійно-небезпечних руйнувань дорожнього покриття проводились на проспектах Соборності, Генерала Ватутіна, Броварському проспекті; вулицях Новокостянтинівській, Олени Теліги, Олександра Архипенка, Кільцевій дорозі, на з’їзді з просп. Науки на вул. Саперно-Слобідській, Набережному шосе, мосту Метро та інших ділянках вулично-дорожньої мережі. Наразі роботи тривають.

Треба зазначити, що існують випадки, коли дорожники змушені виконувати роботи з ліквідації аварійно-небезпечної ямковості й при несприятливих погодних умовах, таких як сніг або дощ. Такі роботи завжди мають вимушений характер і обумовлені терміновою необхідністю ліквідації руйнувань, які становлять загрозу безпеці руху транспорту. У таких випадках можливе застосування матеріалу від розбирання старого асфальтобетонного покриття (асфальтобетонної крихти) з подальшим відновленням у сприятливий період року традиційними матеріалами та технологіями.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]