Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Другий центр підтримки «ЯМаріуполь» у Києві відкрився на лівому березі міста (+фото)

15 грудня 2022 року, 14:31

У Дніпровському районі Києва відкрився другий у місті центр підтримки «ЯМаріуполь», що надає комплексну підтримку та допомагає вимушеним переселенцям адаптуватися до нових умов життя. Заклад створено у співпраці міської влади Києва та міської ради Маріуполя за підтримки організації Save the Children. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«У Києві зараз проживає близько 24 тисячі вимушених переселенців із Маріуполя. Приблизно 70% із них проживає на лівому березі міста, і відкриття цього центру наблизить до них необхідні послуги. Фактично відкриття такого центру допомагає розвантажити соціальну сферу міста, але найголовніше, що це майданчик, який об’єднує маріупольців та дає можливість планувати майбутнє свого рідного міста після нашої спільної перемоги», – зазначила Марина Хонда.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко зазначив, що це вже 17-й центр «ЯМаріуполь» в Україні, але він є найбільший та має найширший спектр послуг.

«У травні ми відкрили перший такий центр у Києві. Він продовжить свою роботу і надалі. Але для нас залишається головним показник якості підтримки людей. У новому центрі надається більше послуг і він охоплює більшу кількість людей, та є доступнішим для маріупольців, які проживають на лівому березі Києва. Зокрема, тут можна отримати послуги стоматолога, перукаря, консультацію лікаря. Для дітей є велика дитяча кімната. Також тут працює коворкінг, де ми усією нашою громадою будемо працювати над планами відновлення нашого міста. Також зараз ми ставимо собі за мету об’єднати навколо себе не тільки маріупольців, а й мешканців інших громад Донецької області, які постраждали від війни», – розповів Вадим Бойченко.

У центрі підтримки «ЯМаріуполь» можна отримати наступні послуги:

  • юридичну консультацію;
  • гуманітарну допомогу;
  • психологічну допомогу;
  • медичну консультацію
  • стоматологічну допомогу;
  • швейні послуги.

Крім того, центр надає допомогу переселенцям у працевлаштуванні. Зокрема, близько 1000 маріупольців, які звернулися з таким проханням, зараз працевлаштовані у Києві.

Другий центр підтримки «ЯМаріуполь» на Лівому березі міста

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]