Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Екологічна комісія підтримала петицію про зняття з розгляду проекту ДПТ житлового масиву Святошин-2

22 лютого 2017 року

Екологічна комісія підтримала петицію про зняття з розгляду проекту ДПТ житлового масиву Святошин-2

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати підтримали петицію щодо зняття з розгляду проекту ДПТ житлового масиву Святошин-2.

Автор звернення Олег Ступа зазначає, що проект ДПТ «Святошин-2» розроблено з грубими порушеннями законодавства України і Генерального плану розвитку Києва та жодним чином не враховує потреб киян та мешканців Святошинського району.

“Проектом не передбачено будівництво жодного лікувального закладу зі стаціонарними відділеннями, жодного стадіону, басейну чи спортивного комплексу загального користування. Також не заплановано будівництво підземних пішохідних переходів через магістральні вулиці. Окрім того, розроблений ДПТ не передбачає будівництво необхідної кількості навчальних закладів — шкіл та дитячих садочків, при збільшенні населення мікрорайону на 30-50 тис. осіб. А це, при наявному дефіциті місць у школах, суттєво погіршить соціальні умови мешканців Святошинського району”, - зазначає Олег Ступа.

Також за словами автора петиції, громадське обговорення проводилося з грубими порушеннями, тому необхідно зняти документ з розгляду, повернути на доопрацювання і провести повторне громадське обговорення.

“Екологічна комісія відповідає в першу чергу за екологічні питання і зелені зони. Щодо фактів, які наведені в петиції, ми звернемося до Департаменту благоустрою та управління екології провести експертизу щодо дерев і відповідності зелених насаджень на даному ДПТ для того, щоб розуміти яку шкоду могли б нанести. В окремих випадках, де зелені насадження уже знищені, відповідальні за це мають бути покарані згідно чинного законодавства і компенсували завдану шкоду”, - зазначив голова екологічної комісії Костянтин Яловий.

Загалом постійна комісія Київради з питань екологічної політики прийняла рішення звернутися до Київського міського голови з рекомендацією зняти відповідний ДПТ з розгляду, звернутися до прокуратури щодо фактів знищення зелених насаджень, а також звернутися до Державної екологічної інспекції щодо вивчення фактів, які наведені в петиції щодо порушення екологічного законодавства.

Нагадаємо, електронна петиція “Зняти з розгляду проект «Детального плану території житлового масиву Святошин-2 м. Києва». НЕ дозволити порушення законодавства України і Генерального плану розвитку Києва. Зберегти 40 га лісу” набрала 10020 голосів, при необхідних 10000 і була прийнята до розгляду.

Із повним текстом петиції можна ознайомитись за посиланням:

https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=5194&chit=93#a_ch_93

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]