Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді розглядають можливість створення школи для незрячих

22 лютого 2017 року

У Київраді розглядають можливість створення школи для незрячих

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту депутати погодили проект рішення щодо створення комунального закладу «Київська школа незрячих».

Планується, що “Київська школа незрячих” належатиме до сфери управління Департаменту соціальної політики КМДА. Відповідно, фінансування даного закладу здійснюватиметься за рахунок бюджетних коштів, передбачених бюджетом міста для головного розпорядника на відповідний рік.

“Коли незрячий, скажімо, вступає до вищого навчального закладу, то перепон, як правило, не буває. Складай успішно вступні екзамени і здобувай освіту. Колізії починаються при працевлаштуванні. Роботодавці віддають перевагу здоровим людям. Ідея роботи закладу – не просто адаптувати людину з інвалідністю до соціального життя, а допомогти їй бути конкурентними на ринку праці. Маємо на увазі не тільки енциклопедичні знання людини, але й її мобільність та комунікабельність, вміння самостійно та швидко вирішувати складні завдання. Словом, володіти усім арсеналом повноцінного працівника”, – зазначив суб’єкт подання даного рішення, депутат Київради Олександр Пабат.

Передбачається, що “Київська школа незрячих” забезпечуватиме інтеграцію незрячих у суспільство шляхом їх фізичної, психологічної, соціально-побутової та професійної реабілітації.

Відповідний проект рішення також сьогодні погодила постійна комісія Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту. Розглянути документ мають ще на пленарному засіданні КМР.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]