Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Енергоефективність житла: мешканці будинку на Теремках зменшили вартість опалення у шість разів та сплачують 6 грн за кв. м

04 вересня 2020 року, 17:41

За рахунок проведених енергоефективних заходів, зокрема встановлення індивідуального теплового пункту з погодним регулюванням, мешканці ОСББ «Ізумруд» на вулиці Академіка Заболотного, 30 (Голосіївський район) зменшили вартість опалення до 6 грн за кв. м опалювальної площі. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інспектуючи встановлення в будинку індивідуального теплового пункту на одну з секцій.

ОСББ «Ізумруд» вже тричі взяло участь в міській програмі «70/30%», за умовами якої місто оплачує 70% робіт, а мешканці – лише 30%. В рамках «70/30%» в будинку встановили індивідуальний тепловий пункт з погодним регулюванням на частину секцій, замінили вікна та двері, виконали утеплення фасаду та покрівлі, ізоляцію мереж.

«Для участі в програмі мешканці поступово акумулювали кошти та провели цілий комплекс робіт, що дозволив людям на опаленні зекономити понад 550 тис. грн», – сказав Петро Пантелеєв.

За словами голови ОСББ Світлани Чабан, у поточному році роботи продовжуються: в будинку монтують обладнання теплового пункту, здійснюють заміну вікон та дверей на енергозберігаючі.

Загалом цього року в столиці виконають 106 енергозберігаючих проектів у житлових будинках. На це місто спрямувало понад 100 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]