Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Фінальний концерт дитячого пісенного конкурсу Formidable відкриє суботню програму Днів Європи у Києві

15 травня 2020 року, 14:20

Суботнього ранку, 16 травня о 09:00, в ефірі телеканалу «Київ» розпочнеться фінальний концерт всеукраїнського дитячого фестивалю пісні та музики країн Європейського Союзу Formidable. Свої таланти продемонструють юні учасники з Києва, Запоріжжя, Львова, Закарпаття і Житомирщини, які співатимуть французькою, англійською, іспанською, польською мовами.

Заснований Міжнародним фестивалем мистецтв Anne de Kyiv Fest  як конкурс франкомовної пісні, цей дитячий форум згодом розширив мовні горизонти і нині є своєрідним популяризатором вивчення мов, культури, вокальних творів сучасної і народної пісні всіх країн Європейського Союзу.

Цього року оргкомітетом опрацьовано 196 заявок. У фінал конкурсу вийшло 18 учасників. За віком їх розділено на три категорії – від 6 до 9 років, від 10 до 12 років і від 13 до 17 років. «Суддівську колегію» представлять заслужений артист України Влад Зайцев, заслужений діяч мистецтв України Володимир Мельников, заслужена артистка України Катерина Пушкіна, заслужена діячка мистецтв України Алла Мігай. Оголошення переможців заплановано на ранковий прямий ефір вівторка, 19 травня.

Нагадаємо, що фінал дитячого пісенного конкурсу Formidable триватиме цього року в рамках Дня Європи у Києві.

Торік гран-прі конкурсу Formidable – «Золоту Анну» та  подорож до Франції – завоювала Анастасія Левонова з міста Рава-Руська Львівської області, отримавши приз зіркового журі,  у складі якого були знані митці – Фагот, Ірма Вітовська, Марія Максакова, Настя Блажчук, Ірина Даць. Спеціальні призи для молодшої групи конкурсу вручили Посол Бельгії в Україні Алекс Ленартс та Посол України в Бельгії Микола Точицький.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]