Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Фрагмент пішохідно-велосипедного мосту, який витримав влучання російської ракети, можна придбати на благодійному аукціоні у «Прозорро.Продажі»

25 травня 2023 року, 12:12

Фрагмент Київського скляного мосту, який витримав влучання російської ракети, можна придбати на благодійному онлайн-аукціоні в державній системі «Прозорро.Продажі». Аукціон відбудеться 2 червня, час проведення аукціону буде визначений системою автоматично. Переглянути детальну інформацію про лот і подати заявку на участь в аукціоні можна за посиланням: https://bit.ly/prozorro_auction. Кінцевий термін прийняття заяв на участь: 1 червня 2023, 18:00.

Нагадаємо, що під час масованого обстрілу столиці 10 жовтня 2022 року росіяни поцілили ракетою у пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз. Попри потужний вибух конструкція встояла – були пошкоджені лише оглядові панелі. За два місяці міст повністю відновили та відкрили для відвідувачів.

Благодійний лот надав Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА. Це унікальний уламок скляної конструкції 10*3,5 см із світлодіодом у захисному коробі. На корпусі міститься кнопка, що вмикає підсвітку. Загалом було виготовлено лише 100 таких сувенірів.

«Київ – вистояв. Україна – вистоїть і переможе. Цей сувенір – це не просто уламок мосту, це символ стійкості киян і всіх українців», – зазначив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич.

Стартова ціна лота – 10 000 грн. Усі зібрані за підсумками аукціону кошти будуть скеровані на забезпечення окремого стрілецького батальйону міста Києва. Цей батальйон був сформований у 2023 році. До нього увійшли мешканці та мешканки столиці. Зараз вони захищають нашу країну на передовій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]