Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко: «Столиця сьогодні переживає справжній театральний бум»

27 березня 2018 року, 9:11

Київ сьогодні  переживає справжній театральний бум. Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час церемонії вручення 26-ї театральної премії «Київська пектораль», що відбулася у Київському академічному драматичному театрі на Подолі. 

«Ми пишаємось тим, що в Києві вже 26-й раз вручають першу в незалежній Україні та на теренах СНД театральну премію. І особливо символічно, що цьогоріч свято відбувається у новому приміщенні театру на Подолі. Перед урочистостями, я хочу висловити слова захоплення і вдячності всім майстрам, адже останнім часом ми спостерігаємо справжній театральний бум. Уявіть собі, минулоріч у Києві було поставлено 3,2 тисячі театральних вистав, з них 84 — прем'єри! І глядачами цього стало понад 700 тисяч киян та гостей столиці. Це все — ваша колосальна праця і любов до справи», – підкреслила у своєму привітанні Ганна Старостенко.

За її словами, також особлива цінність нагород «Київської пекторалі» ще й у тому, що переможців обирають фахівці театральної справи, які переглядають усі прем’єри за календарний рік. Тобто переможці в усіх номінаціях – це справжні народні улюбленці, додала Ганна Старостенко.

Цьогоріч у різних номінаціях на премію претендувало 22 спектаклі та 18 акторів.

Зазначимо, щорічно розглядаються претенденти на премію у 14-ти основних номінаціях, а саме: «За кращу драматичну виставу», «За кращу музичну виставу», «За кращу дитячу виставу», «За кращу камерну виставу (виставу малої сцени)», «За кращу режисерську роботу», «За краще виконання чоловічої ролі», «За краще виконання жіночої ролі», «За краще виконання чоловічої ролі другого плану», «За краще виконання жіночої ролі другого плану», «За кращу сценографію», «За кращу музичну концепцію вистави», «За краще пластичне вирішення вистави», «За кращий акторський дебют», «За кращий режисерський дебют». Окрім цього, існують три номінації, лауреатів яких визначає оргкомітет, а саме: «За вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва» та «Подія року». Також було запроваджено 17-ту номінацію – «Спеціальна премія», яка вручається окремому театральному діячеві (митцю) або театральному колективу за особливий творчий здобуток.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]