Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Геннадій Пліс: «Якість рішення визначається якістю інформації»

27 січня 2017 року, 16:35

Будь-які набори даних, які сьогодні використовуються органами влади, корисні для тих чи інших окремо взятих підрозділів. Однак для того, щоб отримати синергетичний ефект, всю наявну інформацію необхідно об’єднати в одну систему. Таку думку під час презентації нової мережевої інфраструктури висловив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він вважає, що запропонований проект єдиної мережевої інфраструктури відповідає нагальним потребам міста.

«Всі наші галузі – транспорт, медицину, освіту – об’єднує одна GIS-система, один білінг, одна картка киянина, один дата-центр один електронний документообіг, єдина система обліку та єдиний контактний центр.  Тобто єдина інформструктура. Найближчим часом ми презентуємо GIS-систему, яка зараз знаходиться у пілотній експлуатації. У дата-центрі, де ми були нещодавно, ми побачили лише частину такої системи – я маю на увазі відеоспостереження. А якщо до цієї системи додати ще єдину GIS-систему – це буде вражаюче.  Тому що на ній одночасно можна буде побачити всі рекламні засоби, будинки, медичні та навчальні установи. Все на одній карті: яка школа, скільки там дітей, скільки ліжкомісць у лікарні та чи легальний цей рекламний блок», – підкреслив Геннадій Пліс. Він переконаний, що інформація з усіх структурних підрозділів повинна мати геопривязку.

«Тоді ми, аналізуючи будь-яку подію, зможемо приймати рішення про неї – усвідомлено та з урахуванням найменших деталей. Якщо ми матимемо реєстр громади в одному місці, то, аби відобразити його на карті спеціалістам знадобиться 15 хвилин. Там же зможемо побачити кількість проживаючих, деталізацію щодо жителів, тощо», – пояснив перший заступник голови КМДА.

Він зауважив, що міський голова підписав розпорядження, згідно якого при розробці будь-якої внутрішньої системи технічні умови необхідно погодити з Департаментом інформатизації, телекомунікацій та захисту інформації.

«Чому? Тому що саме це дозволяє нам згрупувати наявну інформацію. Вже пройшли часи, коли кожен розробляв програму для себе. Сьогодні все, що нам потрібно робити – це сформувати свій шар на базі центрального сервісу, шар окремого району чи підрозділу», – вважає Геннадій Пліс.

Він переконаний, що задля зручності та безпеки інформація про життєдіяльність міста має концентруватися в одному місці.

«Навіщо створювати свої сервери, свої системи захисту тощо. Структурним підрозділам треба просто під ’єднатися до працюючого ПО GIS-системи і своєчасно надавати інформацію з усіх напрямів», – пояснив Геннадій Пліс.

При цьому, зауважив він, керівник підрозділу не хвилюється за збереження даних, тому що локальне завдання вже виконується.

«Так ми зробимо будь-яке рішення більш обґрунтованим. Адже рішення вартує рівно стільки, скільки вартує інформація, на підставі якої воно було прийняте. Тобто якість рішення визначається якістю інформації», – підсумував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]