Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Геннадій Пліс: «Завдяки активній співпраці з іноземцями Київ має всі шанси підтримувати талановиту молодь»

26 жовтня 2016 року, 15:16

У Київській міській державній адміністрації прагнуть залучати іноземний досвід і капітал для підтримки корисних стартапів. Про це йшлося під час інспектування першим заступником голови КМДА Геннадієм Плісом та норвезькою делегацією на чолі з послом Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестадом ремонтних робіт, що ведуться у приміщенні майбутнього iHub на вул. Хрещатик, 10.

«Ми завжди радо спілкуємося з представниками інших країн. По-перше, це унікальний досвід, можливість побачити досягнення передових країн і втілити найкращі з них у рідному місті. По-друге, ті темпи, якими розвивається Київ, і кількість проектів, яка народжується у столиці, можуть бути цікаві та підтримані на різних рівнях. Однак, я неодноразово на цьому наголошував, ми зацікавлені, щоб усе, що створювалося в Києві, працювало насамперед на його благо», – сказав Геннадій Пліс.

Він наголосив, що завдяки активній співпраці з дипломатичними представниками та діловими колами сьогодні Київ має всі шанси підтримувати талановиту молодь і залучати її до активної співпраці.

«Міська влада виділила під iHub велике приміщення. Ми сподіваємось, що його ремонт вдасться завершити найближчим часом і раді, що наші партнери зацікавлені в розвитку цього проекту», – підкреслив Геннадій Пліс.

Своєю чергою Уле Тер’є Хорпестад запевнив, що Норвегія підтримуватиме iHub і зацікавлена у подібних ініціативах в Україні.

«Для нас такі проекти вже давно напрацьований етап, тож ми хочемо, щоб вони успішно працювали й в Україні», – зауважив він.

Нагадаємо, що на вул. Хрещатик, 10 планується створити найбільший в Україні центр інновацій. За інформацією голови правління Seed Forum Ukraine Дмитра Подолєва, бюджет проекту складе 10-15 млн грн.

«Це буде найбільший центр інновацій, об’єкт, який навчатиме щодня сотні молодих підприємців», – розповів керівник Seed Forum Ukraine.

За його словами, площа об’єкту складає 1600 кв. м. Новітній iHub-простір передбачає 200 робочих місць, які уже «розібрані» бізнесменами. Дмитро Подолєв планує проводити в iHub 200-300 заходів щорічно. У них буде задіяно понад 10 тисяч осіб. Простір буде складатися з 8 відкритих конференц-залів і 12 напівзакритих, двох івент-залів, «open space», 4 зон відпочинку, спортзалу, душових кабін. Крім того, iHub обладнають велопаркувальною зоною.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]