Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Гідрослужби КК «Київавтодор» працюють у посиленому режимі: задіяна спецтехніка та 40 бригад робітників

17 жовтня 2020 року, 16:02

Гідрослужби КК «Київавтодор» продовжують працювати у посиленому режимі. До роботи задіяна спеціальна техніка (гідромонітори, мулососи, мотопомпи) та 40 бригад робітників з ручного прибирання у складі 241 автодорівця. Про це повідомив Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Через потужну зливу та вітер, який зривав листя, на жаль, на деяких вулицях виникали короткочасні підтоплення.

Станом на 14:00 17 жовтня 2020 р. ліквідовані підтоплення на проспектах Любомира Гузара, Вацлава Гавела, Повітрофлотському, біля станції метро «Чернігівська», вулицях Пестеля, Брожка, Жилянській, Ромена Роллана, Гарматній, Єреванській, Гетьмана, Преображенській, Чаадаєва, Чоколівському бульварі, на розі вул. Гната Хоткевича та Павла Усенка, Лук’янівській площі та пров. Чугуєвському.

Тривають роботи на вул. Білецького, Новопирогівській, Ташкентській, Братиславській (ринок Троєщина), Автозаводській, Богатирській (завод Оболонь), Ушинського, Кіото.

Наразі інтенсивність опадів зменшується. КК «Київавтодор» продовжує роботу у посиленому режимі. У разі виявлення підтоплень просимо звертатися до цілодобової диспетчерської служби за тел. 284-74-19.

Нагадаємо, що гідрослужба «Київавтодору» чергувала на проблемних місцях для оперативної ліквідації підтоплень заздалегіть, ще до початку зливи. А напередодні прогнозованих дощів у кожному районі посилено очищали зливостоки.

Фахівці зазначають, що річки та відкриті водойми (р. Либідь, Сирецький струмок, система озер Опечень, Північно-Дарницький меліоканал та інші), у які відбувається відвід дощових вод, при потужній затяжній зливі переповнюються і не в змозі одночасно прийняти дощові води з усієї площі водозабору. Як наслідок – виникають короткочасні підтоплення. Вирішити цю проблему допоможе розчистка водойм.

Крім того, інтенсивна забудова Києва протягом останніх 20 років, у тому числі зелених зон, без оновлення інженерних мереж призводить до повільного сходу води та короткочасних підтоплень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]