Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Головному інформаційно-обчислювальному центру виповнилося 60 років. Як розпочиналася цифровізація столиці

04 липня 2023 року, 13:16

Комунальне підприємство «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (КП «ГІОЦ») відмічає своє 60-річчя від дня заснування. Про це команда «ГІОЦ» повідомила на своїй сторінці у Facebook.

КП «ГІОЦ» було засноване 1 липня 1963 року з ініціативи Київради. За цей час фахівці підприємства розробляли та впроваджували нові інформаційні системи столиці й за останні роки зробили значний внесок у розвиток міста завдяки цифровізації та автоматизації різних галузей міського господарства.

Завдяки роботі КП «ГІОЦ» Київ став сучасним інноваційним містом і отримав численні нагороди та міжнародні відзнаки саме за розвиток своїх цифрових сервісів. Одним із головних досягнень КП «ГІОЦ» є впровадження інформаційних технологій у галузі транспорту та освіти. Завдяки сервісам, які стали повсякденними для киян, місто змогло підвищити рівень комфорту та зручності користування транспортом і надати доступ користувачам до сучасних освітніх послуг.

Серед найважливіших проєктів:

«На сьогодні КП «ГІОЦ» – невід’ємна частина цифрової трансформації та автоматизації Києва. Команда активно працює над впровадженням інноваційних рішень, мета яких – поліпшувати якість життя містян, а також зберегти культурне надбання столиці. Уже реалізовані кейси дозволяють нам ділитися досвідом і знаннями з іншими регіонами України, щоб спільно працювати над цифровізацією культурної спадщини й технологічним розвитком інфраструктури міст», – зазначив виконувач обов’язків директора підприємства Дмитро Шевченко.

Також він подякував мешканцям Києва, які користуються сервісами «ГІОЦ», за довіру.

«З нагоди нашого 60-річчя з радістю представляємо ювілейну транспортну карту, випущену в обмеженій кількості, яку ви зможете придбати в Т-кіосках міста. Ця карта стане символом нашої відданості й постійних зусиль із вдосконалення інфраструктури та сервісів для киян», – зазначив Дмитро Шевченко.

Додаткову інформацію про КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр», його проєкти та послуги можна отримати на офіційному сайті підприємства за посиланням: https://gioc.kyivcity.gov.ua/.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]