Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Громадський бюджет об’єднує киян і владу – Геннадій Пліс

16 листопада 2017 року, 13:24

 

Громадський бюджет став чи не найбільш дієвою ланкою, що об’єднує активних киян і міську владу. Про це під час II Форуму практиків партиципації «Громадські бюджети від А до Я» заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Цьогорічний бюджет для нас уже другий. У 2016 перемогло 62 проекти. Їх загальна вартість склала 50 мільйонів гривень. Найменший за сумою проект – 75 тисяч гривень, найбільший – 1 мільйон гривень. Було 14 відповідальних головних розпорядників бюджетних коштів», – нагадав Геннадій Пліс.

За його даними, станом на початок цього місяця реалізовано 31 проект.

«Є такі проекти, втілення яких ускладнене через судові суперечки. Але більшість, я знаю, буде виконана і слугуватиме на благо киян», – підкреслив він.

Поточний рік продемонстрував, наскільки кияни зацікавлені у змінах, зауважив Геннадій Пліс. Адже до голосування було подано 809 проектів на суму 1 млрд грн. Із них: малі проекти – 286 (35%) – 97 млн грн, великі – 523 (65%) – 907 млн грн.

«Маємо також рекордну кількість тих, хто брав участь у голосуванні, – 131 449 (444 509 голосів) за 564 проекти. Проекти-переможці: 93 проекти на суму 100 млн грн. Із них 51 малий на суму 20 млн грн, 42 великих на суму 80 млн грн. Лідерами поданих проектів (не переможців) залишаються освіта – 240 проектів і спорт – 158. Очікуваний інтерес автори і голосуючі проявили до комунального господарства – 67 проектів. До виконання будуть задіяні 22 головних розпорядників бюджетних коштів», – розповів перший заступник голови КМДА.

Він переконаний, що Громадський бюджет не лише зміцнить співпрацю влади і містян, але й допоможе розвивати її у європейському напрямі.

«Що це таке? Це відповідальність не лише влади перед людьми, але й людей – активних і дієвих, талановитих і відповідальних – перед самими собою та містом, у якому ми всі живемо. Я вірю, що перетворення, які вже почалися, реальними справами змінюватимуть наше місто», – підсумував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]