Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інформація про видалення дерев на вулиці Прирічній в Оболонському районі, поширена низкою медіа, не відповідає дійсності

10 квітня 2023 року, 18:44

Інформація про видалення дерев, що нібито мало місце у ніч проти 10 квітня на вулиці Прирічній в Оболонському районі, не відповідає дійсності. Для перевірки інформації, поширеної низкою медіа, та з’ясування всіх обставин було проведено обстеження території за участю КП УЗН Оболонського району як балансоутримувача території, фахівців Державної екологічної інспекції Столичного округу та місцевих активістів. Як інформує КО «Київзеленбуд», під час перевірки порушень не виявлено.

Разом із тим, у комунальному об’єднанні зазначають, що роботи з санітарної очистки території та видалення аварійних і сухостійних дерев були проведені у парку відпочинку на вул. Прирічній у січні 2023 року (відповідно до акту обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, від 28.11.2022 № 954-А). Основну частину видалених дерев становила перестійна верба ламка. Дерева мали значні ушкодження стовбура, трухляву серцевину та становили небезпеку для відвідувачів.

У КП УЗН Оболонського району інформують, що висадження нових зелених насаджень на місці видалених сухостійних та аварійних дерев заплановано у квітні-травні поточного року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]