Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інспектори благоустрою склали 150 протоколів за несвоєчасне прибирання наслідків негоди

11 грудня 2020 року, 16:10

На вулицях Києва з 07:00 ранку чергують понад 80 столичних інспекторів благоустрою. Вони в посиленому режимі перевіряють своєчасність ліквідації наслідків негоди. Про це повідомили в Департаменті міського благоустрою.

Через крижану зливу, яка тривала всю ніч, на вулицях утворилося щільне льодове покриття. Інспектори з самого ранку моніторять усі райони міста, щоб проконтролювати очищення вулиць від ожеледиці. У разі невиконання своїх обов’язків балансоутримувачами, інспекція вживає заходів згідно вимог чинного законодавства.

Зокрема, інспектори КП «Київблагоустрій» та районних державних адміністрацій вже внесли понад 1000 приписів і склали 150 протоколів за адміністративне правопорушення за статтею 152 КУпАП. За цією статтею передбачено накладення штрафу в розмірі від 340 до 1700 грн.

Підприємства, установи та організації, незалежно від їхніх форм власності, мають задіяти всі можливі ресурси для розчищення вулично-дорожньої мережі.

Нагадуємо, що відповідно до Правил благоустрою міста Києва балансоутримувачі, у процесі утримання об’єктів благоустрою, повинні дотримуватися відповідних технологій щодо забезпечення умов функціонування та утримання їх у належному санітарно-технічному стані, зокрема, прибирати від снігу та ожеледі прилеглу на 10 м територію.

Нагадаємо, нині у столиці долають наслідки негоди 250 одиниць техніки та 5 тисяч комунальників.

За прогнозом синоптиків, у столиці 12 грудня на дорогах знову очікується ожеледиця, удень – ожеледь.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]