Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інспекція готовності до зими в Шевченківському районі: будинки, що отримують тепло від проблемної дахової котельні на вул. Кудрявській, підключать до централізованих тепломереж

14 вересня 2023 року, 13:34

Сьогодні в Шевченківському районі провели інспекцію об’єктів щодо їхньої готовності до опалювального сезону. Зокрема, перевірили технічний стан обладнання приватної дахової котельні на вул. Кудрявській, від якої отримують тепло житлові будинки, офісні приміщення і об’єкти соціальної сфери. Враховуючи хронічну проблему неналежного технічного обслуговування котельні, відсутність інвестицій із боку власника в ремонт, що вже спричинило виведення з ладу одного котла, прийнято рішення перепідключити будівлі до централізованої системи теплопостачання. Це найоптимальніше рішення для забезпечення людей теплом узимку. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, проблема дахових котелень, на жаль, є типовою.

«Ситуація з технічним станом котельні та забезпеченням енергоносіїв, м’яко кажучи, незадовільна. Часто люди помилково сприймають локальні дахові котельні як привабливу й економну модель теплопостачання будинку. Однак ця привабливість закінчується рівно тоді, коли котельня, що відпрацювала 10-15 років, потребує капіталовкладень на ремонт, заміну комплектуючих тощо. Із кожним роком готувати обладнання таких котелень до роботи взимку все важче і важче. Попри те, що будівель, які живляться від цієї котельні, досить багато, власнику було проблематично залучити інвестиції в ремонт. Голова ОСББ за кордоном, залишився лише представник організації, що обслуговує котельню. Тому треба втручатися міській владі, залучати ресурси, щоб забезпечити об’єкти теплом», – пояснив Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що місто сприятиме у вирішенні питання достатніх лімітів газу для котельні, а в перспективі – реалізує проєкт переключення будівель до централізованої системи теплопостачання.

«Уже зараз треба думати на перспективу і вирішувати проблему глобально, щоб подібної ситуації не виникало в наступному році. Спільно з комунальним підприємством «Київтеплоенерго» буде запроєктоване технічне рішення, щоб від’єднати живлення будинків від дахової котельні і підключити до централізованих мереж. Оскільки перспектива належної та безпечної експлуатації обладнання котельні з боку власників досить примарна. Вартість заміни чи реконструкції обладнання економічно невиправдана», – сказав Петро Пантелеєв.

Також під час інспекції заступник голови КМДА перевірив стан одного з укриттів району, адже, нагадаємо, наразі районні служби займаються нарощенням кількості укриттів за рахунок підземного простору.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]