Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Іспанія готова долучитися до відновлення Києва (+фото)

19 липня 2023 року, 17:33

Іспанія готова долучитися до відновлення об’єктів критичної інфраструктури столиці. Деталі та особливості співпраці обговорили під час зустрічі першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника із представницею Уряду Іспанії – Заступницею Міністра Зовнішньої Торгівлі та Інвестицій Ксіаною Мендез.

«Під час зустрічі іспанці висловили готовність взяти участь у відбудові столиці через масштабні проєкти. Йдеться про декілька стратегічних секторів, зокрема у сфері надання енергетичних, транспортних та комунальних послуг. Зокрема й про інвестування розвитку електротранспорту у столиці», – розповів Микола Поворозник.

За словами представників делегації, деякі напрями можна буде відновити силами приватних компаній. Восени вони планують повернутися до України з розширеною делегацією у складі приватних компаній для вивчення інвестиційних можливостей.

«Зі свого боку ми запропонували співпрацю також і в медичній галузі. Зокрема, в обміні досвідом у реабілітації військових і цивільних. Йдеться не лише про фізичну реабілітацію після поранень, а й про психологічну – військових після полону, цивільних дітей та дорослих, які пережили окупацію, наприклад. Адже психоемоційний стан людини сьогодні на рівні з фізичним. І ми будемо вдячні за досвід, який наші медики можуть отримати для допомоги українцям у подоланні післявоєнних травм», – зазначив Микола Поворозник.

Перший заступник голови КМДА додав, що сьогодні все актуальнішою стає мотивація бізнесу до його залучення в Україну для відновлення держави, створення гарантій для роботи іноземних інвесторів під час війни та доведення нормативної бази щодо іноземного співробітництва до міжнародних стандартів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]