Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із нагоди Міжнародного жіночого дня привітають жінок-переможниць міської конкурсної програми «Киянка року»

04 березня 2019 року, 17:06

5 березня о 15:00 у Київській міській державній адміністрації відбудеться загальноміський захід із нагоди Міжнародного жіночого дня за участю жіночого активу міста Києва. Про це повідомили у Департаменті соціальної політики КМДА.

У рамках заходу керівництво міста привітає та вручить нагороди переможницям міської конкурсної програми «Киянка року».

На захід запрошено жіночий актив столиці та громадські організації, у тому числі: багатодітні матері, жінки, які виховують дітей-інвалідів, дітей-сиріт; жінки-волонтери, жінки-учасниці антитерористичної операції та/або операції об’єднаних сил, представниці громадських організацій жінок та інші. Запланована кількість учасників – 120 осіб.

Також у рамках заходу відбудеться виставка фотопортретів жіночих образів «Серце горлиці» (виставку розміщено перед Колонною залою КМДА). Автор проекту – Олеся Доліна, громадська діячка, військова капелан, волонтерка, журналістка і керівниця громадського проекту «Серце горлиці».

Через фотографію автори проекту мають на меті показати соціально активних українських жінок, їхні видатні за суспільним значенням подвиги, героїчні вчинки мужності, самопожертви, свідомо і добровільно виявлених заради досягнення високих політичних, наукових і моральних цілей.

Місце проведення: вул. Хрещатик, 36, Колонна зала Київської міської державної адміністрації, 2-й поверх.

Довідково.

Міська конкурсна програма «Киянка року» започаткована у 2006 році за ініціативи міських громадських організацій жінок. Мета – сприяння підвищенню ролі жінок у суспільному і громадському житті міста.

Організаторами конкурсної програми є Департамент соціальної політики КМДА спільно з Київським міським Центром роботи з жінками.

Конкурсна програма «Киянка року» проводиться протягом року в два етапи: відбір учасниць конкурсу у районах та на міському рівні.

Переможницями програми стають жінки-киянки, які своєю діяльністю сприяють розвитку усіх сфер суспільного життя міста, є неформальними лідерами в різних галузях, впливають на громадське життя міста.

Урочисте привітання жінок-переможниць відбувається щорічно напередодні Міжнародного жіночого дня. Кожній переможниці вручається диплом встановленого зразка та статуетка «Ніка».

За 2018 рік представлено 12 конкурсанток у різних номінаціях: «Жінка – активна громадська діячка», «За внесок жінки у розвиток національно-патріотичного виховання дітей та молоді», «Жінка в благодійницькій діяльності», «Хранителька народнопісенного джерела» та інші.

У 2019 році нагородження проводитиметься тринадцятий рік поспіль.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]