Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київський пансіонат ветеранів праці потребує системного оновлення та розвитку закладу – Марина Хонда (+фото)

04 березня 2019 року, 19:03

Київський пансіонат ветеранів праці потребує системного оновлення та розвитку закладу, які б передбачали не лише створення комфортних умов перебування літніх людей, а й організацію їхнього змістовного дозвілля та медичної допомоги. Про це наголосила заступник голови КМДА Марина Хонда під час робочого візиту до пансіонату.

«Наразі велика частина приміщень закладу перебувають у вкрай незадовільному стані: відсутність протягом тривалого часу ремонту в житлових кімнатах, сирість, грибок у санвузлах, морально та фізично застаріле обладнання, відсутність умов для людей на візках, що у свою чергу додає клопоту персоналу закладу. Наше головне завдання сьогодні – створити комфортні умови проживання кожного клієнта пансіонату», – сказала Марина Хонда.

Вона додала, що незважаючи на те, що цього року збільшено видатки на капітальний ремонт закладу майже втричі, цих коштів недостатньо для повноцінного комплексного оновлення пансіонату та створення в ньому комфортних умов.

«Ми розглядатимемо питання збільшення фінансування, а тим часом вирішуватимемо найбільш гості питання, як наприклад, ремонт покрівлі, заміна вікон тощо», – зазначила заступник голови КМДА.

Під час інспекції пансіонату його новий керівник представив концепцію розвитку закладу. Зокрема, наразі триває зведення будинку підтриманого проживання, також у планах керівництва – створення відділення короткотермінового денного перебування («ДІДсадок»), відділення середньотермінового перебування (до місяця), відділення реабілітації для дорослих і старших дітей (включно з палатами для перебування дітей). Крім того, заплановане створення бригад хоспісної та паліативної допомоги вдома на базі медичної частини, створення школи комп’ютерної грамотності для літніх людей із навчанням користування електронними адмінпослугами та багато іншого.

Довідково.

Київський пансіонат ветеранів праці розрахований на 300 осіб літнього віку, які потребують стороннього догляду, та дорослих з інвалідністю, які потребують сторонньої допомоги.

 

Робочий візит у Київський пансіонат ветеранів праці

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]