Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із нагоди ста років Музею Ханенків відкривається знакова виставка «Музей. Століття»

25 червня 2019 року, 12:20

25 червня виповнюється сто років з дня відкриття Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків.

Збереження культурної спадщини – один із ключових факторів розвитку сучасної культури столиці. Саме тому в день століття Національного музею мистецтв необхідно відзначити важливе місце музею в культурному просторі Києва.

«Я щиро вітаю усіх працівників музею – людей, які кожного дня роблять усе можливе для того, аби зберігати високий рівень, заданий багато років тому. Ми цінуємо і усвідомлюємо обсяг кропіткої праці, яку можна побачити неозброєним оком. Це той осередок культурної спадщини, який вражає і, безумовно, викликає захоплення. Дякую вам за вашу відданість нашій спільній справі!» – привітала музей із ювілеєм директорка Департаменту культури Діана Попова.

Із нагоди століття Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків відкривається знакова виставка «Музей. Століття» – перший історико-документальний проект Музею Ханенків, що розкриває долю закладу та його колекції від 1919 року.

«Сто років – дуже поважний вік, особливо коли іменинник – наш київський Музей Ханенків. Україна, безумовно, – частина Європи. І музей Ханенків зберігає величезну частину європейської культурної спадщини. Дякую вам за те, що популяризуєте, поширюєте та долучаєте українців до тих скарбів, які зберігає наша країна! І особлива подяка за те, що ходити до музеїв стало модно!» – сказав заступник голови Київської міської адміністрації Валентин Мондриївський.

Офіційною датою заснування Музею Ханенків вважається 23 червня 1919 року. Уже сто років кияни мають можливість відвідувати унікальні виставки та колекції, у яких зібрані найкращі представники вічного мистецтва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]