Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку року в Києві зареєстровано майже 2 тисячі звернень щодо домашнього насильства

01 лютого 2021 року, 11:47

Протягом січня 2021 року в Києві зареєстровано 1960 звернень стосовно домашнього насильства. Зокрема, до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству звернулося 456 осіб. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Важливо констатувати те, що ми не спостерігаємо сплеску насильства. Але за перший місяць нового року ми виявили нову необхідність – місто потребує ще одного притулку для постраждалих. На сьогодні він заповнений на 100%, що свідчить про потребу такого закладу. До того ж, минулого року ми відкрили дві кімнати кризового реагування, у яких потерпілі можуть перебувати до 10 діб. Але часто їм нікуди потім йти, і притулок стає прихистком, у якому вони можуть проживати вже до півроку. Тобто, «кризові» працюють максимально ефективно в комплексі з притулком. Принаймні, ще один такий заклад потрібен якнайшвидше», – зауважила Марина Хонда. 

Вона також додала, що «кризовими кімнатами» у січні скористалися 18 осіб, із яких 11 жінок та 7 дітей. У притулку перебувало 14 осіб, з яких 6 – діти.

Крім того, заступниця голови КМДА нагадала, що постраждалі від домашнього насильства можуть звернутися телефоном на муніципальну гарячу лінію «15-00» або особисто до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству (вул. Іллєнка, 20). Працівники центру нададуть усю необхідну інформацію та допомогу.

Також, якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся до поліції за телефоном «102».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]