Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку тижня додатковими пунктами обігріву на Південному та Дарницькому вокзалах скористалася майже тисяча осіб

13 січня 2022 року, 13:40

Із погіршенням погодних умов із 10 січня поновили роботу мобільні пункти обігріву на приміському вокзалі «Дарниця» та Південному вокзалі станції «Київ-Пасажирський». Це спеціальні намети, облаштовані всім необхідним для того, щоб особи без постійного місця проживання могли зігрітися, випити гарячого чаю, отримати першу медичну допомогу. Цього тижня за неповні чотири дні роботи наметів допомогу тут отримали близько тисячі осіб. Цієї ночі, коли температура повітря була найнижчою, послугами пунктів обігріву скористалися 176 людей. Про це повідомили в Департаменті соціальної політики КМДА.

Протягом всього періоду роботи в обох мобільних пунктах обігріву з бездомними особами проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота, їм надається гаряче харчування, теплий одяг та взуття, перша медична допомога. Було виявлено кілька осіб із обмороженням, яких направили до лікарні, а всіх, хто виявив згоду піти з вулиці, направлено до притулків та реабілітаційних центрів.

Крім того, щоденно в наметах проводять заходи з дезінфекції, відвідувачам надаються засоби індивідуального захисту та дезінфекції.

За інформацією Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації, у наметі на Південному вокзалі станції «Київ-Пасажирський» щодоби перебувало до 160 людей: близько 100 вночі і 60 вдень. Цієї ночі переносним пунктом обігріву скористалося 100 осіб, трьох із них направлено на лікування. Усього з початку тижня пункт відвідали 640 осіб.

Як повідомила Дарницька районна у місті Києві державна адміністрація, послугами переносного пункту обігріву на приміському вокзалі «Дарниця» цього тижня скористалися 309 осіб. Цієї ночі у наметі перебувало 76 людей.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]