Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Картку киянина розширять новими можливостями

12 березня 2016 року, 16:16

Столична влада хоче розширити спектр можливостей для власників картки киянина. Мова йде про збільшення переліку послуг, які надаватимуться користувачам картки. Про це під час презентації проекту «Картка киянина» розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Місяць тому ми презентували оновлений сайт, і за цей час його відвідало понад 5,5 млн людей. Ми бачимо, що популярність картки, дякуючи передусім її модернізації, активно зростає. І чим більше потрібних опцій вона включатиме, тим активніше нею користуватимуться кияни», – зазначив Геннадій Пліс.

Він нагадав, що зараз власники картки можуть сплатити за комунальні послуги без комісії на сайті ГІОЦ. Крім того, розповів перший заступник керівника КП «ГІОЦ» Андрій Щербина, на сайті введена нова опція – переказ коштів із картки на картку.

«Зараз ми розглядаємо можливість розширення переліку через введення проекту «Батьківська плата» з можливістю сплачувати онлайн за харчування в ДНЗ, перегляд історії нарахувань, ДАІ-проекту, що міститиме інформацію стосовно штрафів та можливість сплати їх. Крім того, хочемо ввести платежі до бюджетних організацій (сплата податків, внесків тощо), платежі за реквізитами та переказ на довільні реквізити», – додав Андрій Щербина.

Зараз картку киянина емітує банк «Хрещатик» та «Ощадбанк». Із першого грудня було здійснено понад 1,5 тис. платежів за допомогою картки. Картку «Ощадбанку», емітовану у рамках проекту, отримав Геннадій Пліс, який одразу ж сплатив нею комунальні послуги, користуючись сайтом ГІОЦ.

Нагадаємо, наразі у Києві випущено понад 740 тисяч карток киянина. Карту можуть отримати не лише офіційно зареєстровані у столиці громадяни, але й внутрішньо переміщені особи та люди, які працевлаштовані на київських підприємствах. Картою передбачені пільги у транспорті, торгівлі, фармації, житлово-комунальному господарстві, освіті та культурі. 

Більше фото події у галереї 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]