Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кількість аварій на теплових мережах цієї зими порівняно з минулою зменшилась на 15%

04 квітня 2024 року, 16:12

У Києві підбивають підсумки опалювального сезону, що завершився. Порівняно з опалювальним періодом 2023/2024 зменшилась на 15% кількість аварійних ситуацій, пов’язаних із пошкодженням теплових мереж. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Враховуючи рівень зношеності теплових мереж міста, аварії під час опалювального сезону виникали й усувались у поточному режимі. Але важливо те, що їх було менше. Це результат підготовчої роботи в міжсезоння: проведення гідравлічних випробувань, планової заміни найбільш зношених ділянок трубопроводів на основі ретельної діагностики», – зауважив Петро Пантелеєв.

Загалом у всіх районах міста у 2023 році замінено понад 60 км трубопроводів різного діаметру. Їх визначали на основі аналізу інформації про кількість пошкоджень, що відбувались на трубопроводах упродовж останніх років експлуатації, та з урахуванням терміну експлуатації труб.

«Як бачимо, такий підхід дає результат, і ми застосовуватимемо його цього року, готуючись до наступної зими», – сказав посадовець.

Детальніше про опалювальний сезон звітує «Київтеплоенерго»: 165 днів у цифрах і фактах

У Києві підбили підсумки опалювального сезону, що завершився і який тривав 165 днів. Про ключові цифри та факти проведеної роботи розповіли в комунальному підприємстві «Київтеплоенерго». Це третій осінньо-зимовий період, який столиця проходить в умовах повномасштабного вторгнення. Підготовка до нього проводилась з урахуванням набутого в умовах воєнного стану досвіду.

  • Відновлення енергетики. «Київтеплоенерго» вдалось відновити понад 1 000 одиниць обладнання, що було пошкоджене унаслідок ракетних обстрілів. Це дало змогу повернути для столиці понад 50% втраченої номінальної електричної потужності. На іншому обладнанні тривають ремонти, що дозволить надалі повертати втрачені через ракетні обстріли енергопотужності. 

Понад 1000 зруйнованого обладнання відновлено

  • Цієї зими на 15% зменшилась кількість пошкоджень тепломереж порівняно з опалювальним сезоном 2022/2023 р. Це результат підготовчої роботи в міжсезоння: проведення гідравлічних випробувань, планова заміна найбільш зношених ділянок трубопроводів (замінено 60 км старих труб) на основі ретельної діагностики влітку.

На 15% зменшилась кількість пошкоджень

  • У режимі 24/7 у всіх районах Києва в посиленому режимі працювали 38 аварійних бригад «Київтеплоенерго». Продумана логістика, чітка взаємодія аварійно-відновлювальних бригад, зокрема з іншими виконавцями послуг, дозволила усувати пошкодження в середньому менш, ніж за одну добу.

38 аварійних бригад 24/7 працювали в оновленому режимі

  • Усі котельні, де дозволяє потужність, оснащені генераторами для безперебійної роботи в умовах можливої відсутності електроенергії. Персонал ретельно відпрацював алгоритм розгортання різних за потужністю і технічними характеристиками генераторів. У результаті роботу котельних у разі знеструмлення відновлюють у найкоротші терміни так, щоб клієнт не відчув відсутність послуги. 

Усі котельні, де дозволяє потужність, оснащені генераторами

  • Безперебійне теплопостачання медичних і соціальних закладів завдяки 21 мобільній котельні. Внаслідок ракетного обстрілу 7 лютого сталось пошкодження магістральної теплової мережі. Для потреб міської клінічної лікарні № 2 та опікового центру в Дніпровському районі були оперативно розгорнуті дві мобільні котельні. Майже дві доби обігрів медичних закладів, де перебувають пацієнти з важкими травмами, здійснювався завдяки пересувному обладнанню. Наразі в місті визначено понад 90 критично важливих об’єктів, до яких готові підключати мобільні котельні.

21 мобільна котельня готова до розгортання у випадку обстрілів

  • Клієнтам доступно 10 онлайн-сервісів, що дозволяють дистанційно вирішувати більшість актуальних питань щодо опалення та гарячого водопостачання з урахуванням безпекових вимог воєнного стану.

10 онлайн-сервісів для клієнтів

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]