Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кінотеатр «Молодіжний» у Святошинському районі повернули до власності міста

19 листопада 2021 року, 11:23

Кінотеатр «Молодіжний», розташований у мікрорайоні Новобіличі Святошинського району Києва на вулиці Рубежівській, 7, повернули до власності міста. Святошинський районний суд скасував незаконне відчуження цього закладу з комунальної власності.

Повернення будівлі до власності територіальної громади столиці ще у липні 2017 році ініціювала депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха. Депутатка звернулась до прокуратури міста Києва з клопотанням про проведення перевірки та ініціювання досудового розслідування щодо факту незаконного заволодіння будівлею кінотеатру «Молодіжний». Після підтвердження цих фактів у листопаді 2017 року прокуратура міста Києва подала позов до Святошинського райсуду столиці про витребування будівлі кінотеатру в комунальну власність.

«Боротьба за кінотеатр «Молодіжний» тривала з 2017 року. Нам вдалося з’ясувати, що внаслідок незаконних дій у 2014 році право власності на приміщення кінотеатру площею 233 кв. м перейшло до фізичної особи. Попри те, що жодного рішення про відчуження вказаної будівлі міською владою не приймалось. Кінотеатр ще у 2000 році було виключено з переліку об’єктів, що підлягають приватизації. Нарешті ж після чотирирічної судової тяганини Святошинським районним судом скасовано незаконне відчуження з комунальної власності кінотеатру «Молодіжний». Після передачі кінотеатру до комунальної власності, ми матимемо можливість розпоряджатись повернутим майном, відповідно до інтересів територіальної громади та забезпечити його ефективне використання», – зазначила Вікторія Муха.

Вона додала, що прояви протизаконних дій і зазіхання на власність територіальної громади є неприпустимими, і міська влада зробить все можливе, щоб відновити справедливість та повернути громаді Києва її майно, відстоювати інтереси столичної громади та продовжить повернення до комунальної власності незаконно відчужених об’єктів.

«Дуже важливо, щоб мешканці віддалених районів Києва мали поблизу свої культурні осередки. У цьому контексті повернення в комунальну власність «Молодіжного» відкриває нові перспективи для Святошинського району міста», – коментує директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Нагадаємо, що кінотеатр «Молодіжний» було побудовано у 1958 році. Його приміщення належить до комунальної власності міста та перебуває на балансі комунального підприємства «Київкінофільм». Але у 2014 році право власності будівлю було зареєстровано за фізичною особою на підставі сфальсифікованого свідоцтва про право власності. У подальшому будівлю перепродали. У 2017 році цю особу було встановлено та порушено кримінальну справу щодо незаконного заволодіння нею об’єктом комунальної власності.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]