Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кінотеатр “Зоряний” повернуть у комунальну власність

17 травня 2018 року

Кінотеатр “Зоряний” повернуть у комунальну власність 

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати повернули в комунальну власність кінотеатр “Зоряний”. 

Відповідно до рішення, виконавчий орган Київради (КМДА) має розпочати переговори з кінцевими бенефіціарами власниками майна колишнього кінотеатру «Зоряний» щодо його передачі до комунальної власності територіальної громади міста Києва. Виконання цього рішення контролюватимуть постійні комісії Київради з питань власності та з питань культури, туризму та інформаційної політики. 

“Кінотеатр «Зоряний» є частиною київських традицій. Він багато років був одним із центральних осередків культурного життя столиці. І сьогодні, на багатотисячні прохання містян, ми повинні повернути «Зоряний» до комунальної власності громади. Багато років будівлю використовували не за призначенням. Ми сьогодні маємо відновити кінопокази в «Зоряному», щоб кияни та гості столиці, в затишній обстановці оновленого кінотеатру, могли культурно розвиватися та слідкувати за новинками кінематографу”, - зазначив ініціатор відповідного рішення, депутат Київради Ярослав Діденко.

Нагадаємо, за часів Януковича в кінотеатрі розміщувався штаб Партії регіонів. Після Революції Гідності кінотеатр залишився у приватній власності. 

Рішення підтримали 87 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]