Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КИЇВ ГОТОВИЙ ПРИЙМАТИ БІЄНАЛЕ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА MANIFESTA У 2022 РОЦІ

19 жовтня 2018 року

Місто Київ змагатиметься за проведення бієнале сучасного мистецтва Manifesta у 2022 році. Відповідне рішення ухвалили депутати на пленарному засіданні Київради. Manifesta – одна з найвпливовіших європейських подій у сфері сучасного мистецтва. Проведення бієнале в Києві – це 3 роки освітніх, тренінгових та соціальних програм, міжнародних подій, конференцій, симпозіумів та резиденцій, постійного діалогу з європейськими інституціями, наголошують у мерії.

«Київ сьогодні підтвердив своє прагнення брати участь у боротьбі за проведення Manifestа. Ми готові змагатися з провідними європейськими містами за організацію заходу. Для Києва та України – це унікальний шанс разом з Фундацією розкривати наше бурхливе минуле та унікальний сучасний ландшафт. Ми прагнемо відкрити Київ для решти світу. Бієнале також сприятиме розвитку культурної інфраструктури, налагодженню міжнародних культурних зв'язків, привабить сотні тисяч іноземних туристів. Manifesta також надасть поштовх для виведення українського мистецтва на міжнародну арену, сприятиме інтеграції України до загальноєвропейського культурного контексту та залученню інвестицій», – наголосила співавтор проекту рішення, депутат Київради Вікторія Муха.

Необхідною умовою для організації заходу є підтримка з боку міст-кандидатів. Київрада сьогодні фактично підтвердила готовність забезпечення, в тому числі фінансового, проведення форуму. Загальний кошторис, відповідно до усталених вимог організаторів, становить 73 млн грн.

Уже 10 листопада буде оголошено міста, які подаватимуть офіційні заявки на проведення Manifesta у 2022 році. Вибір міста, в якому відбудеться наступна Manifesta, здійснюється за результатами відкритого конкурсу серед міст-кандидатів.

Рішення про проведення відповідної бієнале в Києві розроблене і підготовлене відповідно до звернення державної установи "Український інститут", завданням якої є підтримка міжнародного діалогу в галузі культури нашої держави.

Бієнале започаткували в Голландії після падіння Берлінської стіни. Метою було створення форуму для сучасного мистецтва, яке б відображало тенденції в Європі краще, ніж це робили консервативні художні виставки. Бієнале змінює своє місце розташування кожні два роки. У 2016 році в бієнале в Цюріху брали участь 150 художників, а подію висвітлювали 1400 журналістів. В цілому ця арт-подія принесла Цюріху інвестицій на 21,2 млн швейцарських франків.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]