Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київ Квітучий»: у столиці стартував масштабний проект з озеленення, формування еко-культури, модернізації парків і скверів

15 жовтня 2019 року, 14:29

У Києві в Ботанічному саду імені академіка О. Фоміна презентували масштабний соціально-екологічний проект «Київ Квітучий», мета якого – об’єднати киян навколо озеленення міста, осучаснення й облаштування столичних парків і скверів, формування еко-культури, дбайливого ставлення до довкілля, правильного поводження з відходами.

За інформацією ініціаторів проекту, ГО «Київ Квітучий», за кілька років у місті буде висаджено алею «Київ Квітучий», а загалом у столиці та Київській області з’явиться понад 1000 нових дерев. Також заплановано створення міського еко-хабу, проведення еко-фестивалів, майстер-класів із сортування відходів та свідомого споживання, кінопоказів просто неба, спортивних тренувань, тематичних екскурсій. У парках та скверах встановлять ємності для сортування побутових відходів, зелені зони буде обладнано стійками з гігієнічними пакетами для прибирання за тваринами. Крім того, буде розроблено освітній еко-курс із циклу інтерактивних лекцій для школярів, воркшопи для дітей та дорослих, створено туристичний маршрут «Київ Квітучий» з аудіогідом різними мовами.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський наголосив на своєчасності й актуальності ініціативи «Київ Квітучий» для столиці і висловив переконання, що київська влада не лише підтримуватиме, а й братиме активну участь у проекті.

«Спільними зусиллями громадськості, бізнесу та влади нам вдасться зробити Київ квітучим, найкращим містом у світі», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Проект «Київ Квітучий» підтримали й відомі культурні та громадські діячки: Лілія Подкопаєва, Вікторія Джарти, Тетяна Терехова, Ольга Джарти, Єлизавета Юрушева, Ярослава Бойко, Уляна Бойко, Ірина Никорак, Олена Беттяр, Марися Горобець. За допомогою промороликів вони закликають усіх небайдужих долучитися до меценатської підтримки з осучаснення київських парків і скверів.

Після презентації проекту учасники висадили на території ботанічного саду розаріум «Київ Квітучий» із різних сортів троянд, серед яких: «Для твоїх очей», «Санта Моніка», «Око тигра» та інші.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]