Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ має утримати лідерські позиції у рейтингу прозорості європейських столиць – Дмитро Загуменний (+фото)

05 вересня 2019 року, 16:38

Співробітників районних державних адміністрацій та департаментів КМДА навчали працювати з відкритими даними. Тренінг «Відкриті дані для органів місцевого самоврядування» відбувся 5 вересня 2019 року за ініціативи управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА.

Керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний розповів, що навчання для представників структурних підрозділів КМДА та районних державних адміністрацій планується проводити регулярно. Він нагадав, що у 2019 році Кабінет Міністрів запровадив оцінювання стану оприлюднення та оновлення відкритих даних розпорядниками інформації на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних. За цим оцінюванням формуватимуть рейтинг розпорядників інформації. І столиця прагне бути в лідерах.

«Цього року Київ визнано однією з найпрозоріших європейських столиць за результатами дослідження міжнародної організації Transparency International. Протягом 2018 року 20 міжнародних експертів досліджували 26 столиць, застосовуючи 14 критеріїв, і в результаті – Київ серед лідерів. Наше завдання – підтримувати високі стандарти відкритості», – зазначив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

Запрошеним спікером для тренінгів з відкритих даних став Богдан Тишкевич – аналітик, консультант громадської організації  «Агенція журналістики даних»  в рамках проекту USAID/UK aid та Фонду Євразія «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» (TAPAS).

Тренінг, із матеріалами якого можна ознайомитися за посиланням, прослухали близько 100 осіб.

Тренінг «Відкриті дані для органів місцевого самоврядування»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]