Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ не розглядає територію біля ТЕЦ-6 як локацію для будівництва сміттєпереробного заводу

11 червня 2019 року, 17:46

Поширена у ЗМІ інформація про наміри збудувати на Троєщині (Деснянський район м. Києва) сміттєспалювальний завод – не відповідає дійсності. Просимо представників медіа не поширювати недостовірну інформацію.

Київ готує власний регіональний план управління відходами, що стане комплементарним Національній стратегії поводження з відходами. Столиця планує збудувати сміттєпереробний комплекс, що матиме загальну потужність переробки 700 тис. тонн на рік і включатиме етап сортування.

Як заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, відібрані потенційні земельні ділянки для розміщення заводу механіко-біологічної обробки і розпочато проектування. Однак території біля ТЕЦ-6, що знаходиться на Троєщині, серед відібраних ділянок – немає.

Київ має чіткі плани поступового відходу від технології захоронення, як від застарілої та екологічно небезпечної методики.

«У жовтні 2017 року була ухвалена Національна стратегія поводження з відходами, у лютому 2019 року – Національний план. Оновлена законодавча база працює лише кілька місяців. Тим не менше, місто Київ готує власний регіональний план управління відходами для Києва. Це комплексний документ, що погоджується з Мінрегіоном та Мінприроди», – наголосив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]