Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У вересні у Дарницькому районі запрацює новий комунальний інклюзивний дитячий садок

11 червня 2019 року, 17:15

Реконструкція дошкільного навчального закладу № 652 на вул. Бориспільській, 28/1 у Дарницькому районі близька до завершення. Роботи виконані на 90%, і вже в вересні цього року садок прийме перших вихованців, що дозволить зменшити навантаження на навчальні заклади району. Хід робіт на об’єкті проінспектували перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, заступники голови КМДА Вячеслав Непоп та Валентин Мондриївський.

Загалом дитячий садок № 652 розрахований на 210 вихованців – 11 груп. Зокрема, передбачено дві групи для дітей з інвалідністю.

«Приміщення будівлі повністю оснащені для перебування та реабілітації дітей із проблемами опорно-рухового апарату, у тому числі, дитячий басейн. Буде можливість пересуватися будівлею на візках, встановлені ліфти, обладнані пандуси. У садку буде створено 72 робочих місця, буде набраний персонал, який займатиметься реабілітаційними вправами з дітьми. Уже зовсім скоро буде відкрито набір до садочку», – зазначив Микола Поворозник.

Дитячий садок не є медичною установою, однак у ньому створені умови для корекційної роботи: проведення лікувальної фізкультури та оздоровчих процедур.

«Садок матиме багато простору, приміщень для відпочинку, навчання, оздоровлення та ігор. Буде облаштована кімната для лего-конструювання, комп’ютерний клас, приміщення для уроків образотворчого мистецтва, зали для музичних занять, а також спортивні зали і басейн», – зазначив Вячеслав Непоп.

Дошкільний заклад розташований серед житлової забудови та має свою територію для ігор та прогулянок на свіжому повітрі. Під час реконструкції збережені дорослі дерева, які дають тінь та затишок. Додатково буде проведено благоустрій, висаджені кущі та квіти.

Як і всі нові комунальні дошкільні заклади Києва, цей садок враховує найвищі вимоги щодо енергоефективності та безпеки для дітей.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]