Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ отримав членство у Світовій асоціації автомобільних магістралей (+відео)

25 червня 2018 року, 13:42

Київ отримав членство у Світовій асоціації автомобільних магістралей. Сертифікат про набуття членства меру столиці Віталію Кличку передав заступник генсекретаря Асоціації Робін Себіль.

«Сьогодні у нас приємна новина. Київ отримав від Світової асоціації автомобільних магістралей сертифікат про офіційний вступ нашого міста як суб’єкта до Асоціації, – зазначив мер під час офіційної церемонії. – Київ став ще на крок ближче до глобальної інформації про дорожню інфраструктуру – безпечну, сучасну і комфортну. До того ж, місто Київ – перша столиця у Європі, яка стала окремим суб’єктом Асоціації, в основному, в організації представлені країни на рівні урядів. І ми будемо використовувати всі переваги платформи, якою є Світова асоціація автомобільних магістралей, для того, щоб і надалі розвивати дорожню інфраструктуру Києва».

Віталій Кличко наголосив, що ремонт доріг є одним із основних напрямів зусиль столичної влади.

Він нагадав, що тільки за останніх чотири роки у Києві було капітально відремонтовано більш ніж 667 кілометрів столичних автошляхів і проїздів, а це майже 40% від загальної протяжності доріг у столиці.

«За два останніх роки відремонтовано понад 500 кілометрів доріг. І наше завдання у найближчі роки – кардинально змінити ситуацію з дорогами в столиці», – підкреслив мер Києва та додав, що у планах столичної влади на цей рік відремонтувати не менше ніж 300 кілометрів доріг.

Із представниками Світової асоціації автомобільних магістралей столична влада обговорила низку важливих питань. Зокрема, питання безпечності доріг та створення комфортної транспортної інфраструктури.

Також Віталій Кличко запевнив, що Київ буде надійним партнером Асоціації.

«Ми домовились, що у нас буде лист питань і завдань на наступний рік, і Світова асоціація буде нам допомагати», – наголосив Віталій Кличко.

У свою чергу, у Світовій асоціації автомобільних магістралей відзначили, що раді вітати українську столицю серед членів організації.

«Я радий передати вам цей сертифікат членства тому, що я знаю, як серйозно працює Київ над оновленням дорожньої та транспортної інфраструктури», – сказав заступник генсекретаря Асоціації Робін Себіль.

Він також пояснив, що Україна продемонструвала свою зацікавленість у співпраці з організацією, проте на співпрацю із Києвом у Світовій асоціації автомобільних магістралей покладають особливі надії.

«Україна справді демонструє свою зацікавленість, і вже стала активним членом технічного комітету Асоціації. Було відновлено зацікавленість із боку міністра інфраструктури, від міста. Ми вважаємо, що дуже важливо, щоб великі міста були членами Асоціації. Тому ми раді, що Київ приєднався до організації», – зазначив заступник генсекретаря Асоціації Робін Себіль.

Також сторони домовилися, що вже наприкінці жовтня у Києві відбудеться міжнародний семінар Світової асоціації автомобільних магістралей.

Світова асоціація автомобільних магістралей – це міжнародна некомерційна асоціація, що здійснює свою діяльність у сфері автомобільного транспорту та дорожньої інфраструктури. Рішення про заснування Асоціації було ухвалене на I-му Міжнародному дорожньому конгресі у Парижі більше 100 років тому – у 1908 р.

Основними завданнями Асоціації є сприяння інтеграції мереж автомобільних магістралей країн у світову мережу. Її розвиток, обмін досвідом та впровадження новітніх технологій будівництва, ремонту й утримання автомобільних доріг у країнах-членах організації.

На сьогодні у складі Асоціації є представники зі 142 країн світу, зокрема 121 уряд. До прикладу, уряди таких країн, як Австрія, Бельгія, Канада, Китай, Японія, Франція, Німеччина, США. Україна приєдналася до організації у 1995 році. Тепер окремим суб’єктом Асоціації стала і українська столиця.

Зустріч Київського міського голови із представниками Світової асоціації автомобільних магістралей, у якій Київ отримав членство

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]