Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ отримав подяку від Фонду ООН у галузі народонаселення за надійне партнерство та ефективну розбудову системи запобігання та протидії домашньому насильству

12 грудня 2023 року, 17:28

Київська міська державна адміністрація отримала подяку від Фонду ООН у галузі народонаселення за надійне партнерство та ефективну розбудову системи запобігання та протидії домашньому насильству в межах реалізації проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Два роки тому Фонд ООН у галузі народонаселення вже відзначав столичну систему протидії та запобігання насильству, як одну з найкращих в Україні. Приємно, що Київ залишається прикладом для інших громад, і ми можемо ділитися з колегами власними напрацюваннями. Завдяки спільно розбудованій із Фондом системі у столиці постраждалі можуть безпечно та конфіденційно отримати фахову допомогу. І за останні два роки реалізували нові спільні досягнення, якими дуже пишаємося. Нам вдалося відкрити Денний центр соціально-психологічної допомоги на лівому березі столиці, новий Притулок для постраждалих, запустити мобільні бригади та проєкт комплексної психологічної підтримки сімей військовослужбовців. Також за підтримки Фонду вдалося розширити спектр послуг і відкрити Центр допомоги врятованим, а також дружній для жінок та дівчат простір «Вільна». Обговорили сьогодні ідеї для реалізації наступних спільних проєктів, тому попереду – втілення амбітних цілей для удосконалення системи. Дякую Фонду за надійне партнерство та злагоджену співпрацю протягом п’яти років!» – зазначила Марина Хонда.

Нагадуємо, якщо ви постраждали від домашнього насильства – не мовчіть, а звертайтеся по фахову допомогу.

Міська служба телефона довіри працює абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (із мобільного).

Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу в Денному центрі соціально-психологічної допомоги за адресою: вул. Райдужна, 6-А.

Звернутися для консультацій юристів і психологів також можна в соціальних мережах Центру:

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]