Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ перебуває у «жовтій» зоні епіднебезпеки: міська влада нагадує про необхідність дотримання умов карантину

01 жовтня 2020 року, 12:16

Нагадуємо, що за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київ перебуває у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Відповідно до постанови уряду, на території, де встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, заборонено:

  • перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих захисних масок або респіраторів
  • перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу;
  • самовільне залишення місця самоізоляції, обсервації.
  • проведення масових заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. м, а також діяльність кінотеатрів та закладів культури із наповненістю залів понад 50% місць;
  • відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту;
  • діяльність хостелів;
  • роботу після 24:00 та до 7:00 закладів громадського харчування без організації дозвілля, крім здійснення доставки та замовлень на винос;
  • проведення дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля.

Громадський транспорт – трамваї, тролейбуси, автобуси та маршрутні таксі – має здійснювати перевезення пасажирів виключно в межах регламентованої технічною документацією кількості місць.

Звертаємо увагу, що недотримання протиепідемічних заходів та порушення умов карантину тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Нижній поріг штрафу становить 17 тисяч гривень.

Міська влада закликає киян не нехтувати елементарними правилами, які можуть врятувати життя:

  • дотримуйтеся соціальної дистанції з іншими людьми у мінімум 1,5 метри.
  • часто мийте руки та користуйтеся антисептиком;
  • не забувайте провітрювати та зволожувати приміщення, у якому перебуваєте.

При проявах симптомів захворювання – треба повідомити свого сімейного лікаря телефоном.

У столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном», куди також можна звернутися у разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу.

На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора).

Довідково.

Київ перебуває у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 з 00:00 28 вересня.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», рішення про послаблення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки не може бути переглянуто раніше ніж через 14 днів із дня встановлення.

Рівень епідемічної небезпеки встановлюється за результатом оцінки епідемічних показників та визначається рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке розміщується на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]